Yksi kuva herätti voimakkaan laturaivon: ”Voisiko joku selittää…”

Talviaikaan viime vuosina monesti otsikoihin noussut laturaivo on jälleen herättänyt keskustelua, kun norjalainen yhdistetyn hiihtäjä jakoi kuvan, joka on saanut monet hiihtäjät repimään pelihousunsa.

Hiihtäminen kuuluu monen mielestä olennaisena osana talveen. Hiihtoon liittyvät lieveilmiöt kuten laturaivo, ovat kuitenkin herättäneet paljon keskustelua viime vuosina.

Aktiivisten harrastajien suosimasta hiihtoetiketistä poikkeava käytös herättää herkästi ärsyyntymistä sekä raivoa.

Kuvituskuva: Shutterstock

Nyt Norjan yhdistetyn hiihtäjä Kasper Moen Flatla on laittanut oman lusikkansa soppaan, kun hän jakoi sosiaaliseen mediaan kuvan, joka herätti valtaisan raivon harrastajien keskuudessa.

Kuva herätti laturaivon

Pikaviestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) Flatlan jakamassa kuvassa kaksi ihmistä kävelevät hiihtoladun vierellä ja yhdistetyn mies purkaa turhautumistaan jakotekstissä.

– Voisiko joku selittää, mitä hienoa siinä on, että pitää kävelly juuri ajetulla hiihtoladulla, hän kummastelee.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Jos upotus ei näy, katso se tästä.

Julkaisun kommenteissa heräsi välittömästi tiukka sanainen keskustelu siitä, mitä ladulla saa ja ei saa tehdä.

Joidenkin mielestä kävelijöillä oli täysi oikeus tepastella ladun vierellä, kun taas toiset pitivät aivan käsittämättömänä sitä, että joku lähtisi ajetulle ladulle kävelylle.

Puolustajien mielestä kävely on sallittua, koska metsään ei ole järjestetty mitään parempiakaan olosuhteita lenkkeilijöille.

Laduilla ja niiden vierellä kävely sekä muu kuin hiihtäminen herättää voimakkaita reaktioita.
Kuvituskuva: Shutterstock

Halusi herättää keskustelua

Dagbladet -lehden haastattelussa Flatla sanoo itse, että halusi herättää julkaisullaan rakentavaa keskustelua aiheesta.

Hänen mielestään sekä kävelijöille että hiihtäjille pitäisi molemmille järjestää hyvät olosuhteet lenkeille, jolloin tällaisilta raivoa herättäviltä tilanteilta voitaisiin välttyä.

– Moni hiihtäjä reagoi näihin tilanteisiin voimakkaammin kuin heidän ehkä pitäisi, jos he näkevät kävelijöitä ladulla. Se ei auta rakentavan keskustelun luomisessa, hän toteaa lehdelle.

Kuvituskuva: Shutterstock