Todellinen pommi: Venäjän hiihdon supertähdet ulos talviolympialaisista!

Venäjän hiihtotähti Sergej Ustjugovia ei tulla näkemään muutaman viikon kuluttua alkavissa talviolympialaisissa.

Venäjän olympiakomitea kertoo saaneensa käsiinsä Kansainvälisen olympiakomitean päätöksen, jonka mukaan Utsjugov,Anton Šipulin ja Viktor Ahn eivät saa osallistua olympialaisiin, kertoo uutistoimisto AP.

Venäjän olympiakomitea on tänään ilmoittanut, että kolmea sen suurimmista hiihtotähdistä ei tulla ehkä näkemään Etelä-Korean talviolympialaisissa.

Kansainvälinen olympiakomitea on toimittanut Venäjälle listan urheilijoista, joiden se sallii kisata maan neutraalin lipun alla, mutta listalta puuttui Seregi Ustjugovin, Anton Šipulin sekä Viktor Ahnin nimet.

Asiasta kertoi ensimmäisenä uutistoimisto AP.

He ovat puhtaita urheilijoita

Tämä tarkoittaa sitä, että venäläiskolmikko ei saa osallistua muutaman viikon päästä alkaviin talviolympialaisiin lainkaan. Kyse on rajusta iskusta Venäläiselle hiihdolle ja maan olympiakomitea olikin yllättynyt Kansainvälisen olympiakomitean tuomasta viestistä.

”Nämä urheilijat eivät ole koskaan olleet mukana dopingepäilyissä ja heitä on testattua lukemattomia kertoja uransa aikana. He ovat todistaneet olevansa puhtaita urheilijoita. Silti he eivät jostain syystä ole listalla urheilijoista, joiden sallitaan kilpailla talviolympialaisissa”, kirjoittaa venäläinen Sport-Express -sivusto.

Nyt Venäjän olympiakomitea vaatii tarkempaa selvitystä Kansainväliseltä olympiakomitealta.

”Ainoastaan Kansainvälisen olympiakomitean päätös voi antaa tai evätä urheilijalta luvan kilpailla näissä kisoissa, mutta näitä luvan eväämisen taustalla olevia syitä ei ole urheilijoidemme kohdalla kerrottu selkeästi”, Sport-Express kirjoittaa.

Ustjugov dominoi Lahden kisoissa

Ustjugovin poisjäänti on suuri tappio Venäjälle olympiakisoissa, sillä hiihtäjä oli viime vuonna ylivoimainen voittaja Lahden kisoissa. Lahdesta Venäläiset saivat matkaansa kaksi kultaa ja kolme hopeamitalia.

Šipulin taas on yksi tämän hetken kovimmista ampumahiihtäjistä ja Ahn taas kuusinkertainen olympiavoittaja.

Tämä uutinen on vain viimeisin osa Kansainvälisen olympiakomitean päätöksistä liittyen Venäjää ravistelleeseen dopingkäryyn. Kärystä johtuen Venäjä suljettiin kokonaan pois kisoista.

Hieman sulkemispäätöksen jälkeen venäläisurheilijoille annettiin kuitenkin mahdollisuus kilpailla neutraalin lipun alla talviolympialaisissa, jotka alkavat muutaman viikon päästä.

Mutta nyt tuokin mahdollisuus on poissa pöydältä näiden kolmen hiihtäjän osalta

Jaa artikkelia, jos mielestäsi Kansainvälinen olympiakomitea teki täysin oikean ratkaisun. window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);