Therese Johaugilta yllättävä ilmoitus – lopettaa uransa

Hiihdon viime vuosikymmenen suurimpiin tähtiin lukeutuva norjalainen Therse Johaug on ilmoittanut lopettavansa kilpauransa.

Naisten maastohiihtoa suvereenisti viime vuosina dominoinut 33-vuotias Therese Johaug ilmoitti perjantaina lopettavansa uransa.

Johaug jakoi tiedon asiasta sosiaaliseen mediaan tekemässään julkaisussa.

Johaug niitti menestystä myös Pekingin talviolympialaisissa. Kuva: All Over Press

Norjan Holmenkollenilla lauantaina hiihdettävä maailmancupin kilpailu jää näin ollen hänen uransa viimeiseksi kilpailuksi.

– Maaliskuun 5. päivänä vuonna 2011 voitin 30km kilpailun MM-kisoissa kotiyleisön edessä. Se oli urani ensimmäinen henkilökohtainen kultamitali arvokisoissa ja minut uskomattomalle matkalle johtaneen seikkailun alku, Johaug kirjoittaa tunteikkaassa päivityksessä.

Sota Ukrainassa sai miettimään

Hän kertoo, että Ukrainan sota on saanut monet asiat uusiin mittasuhteisiin ja näin ollen myös hiihdon merkitys tuntuu vähäisemmältä.

– Ukrainan sota saa monet asiat tuntumaan merkityksettömiltä ja sydämeni on ukrainalaisten parissa, jotka parhaillaan taistelevat vapautensa puolesta. Tätä taustaa vasten odotan innolla viimeistä taistoa kotikentällä lippu rinnassani ja olen kiitollinen kaikesta, jota urheilu on minulle antanut.

Johaug on yksi koko hiihdon historian menestyksekkäimmistä hiihtäjistä. Hän voitti urallaan neljä olympiakultaa sekä käsittämättömät 15 maailmanmestaruutta.

Pelkästään Pekingin olympialaisista hän voitti kolme henkilökohtaista kultamitalia.