Tämä suomalaisten mäkihyppääjien esittelyvideo nousi yllättäen viraalihitiksi maailmalla

Suomen mäkihyppääjien osalta ei ole viime aikoina kuultu kovin paljoa positiivisia uutisia.

Tulokset ovat kaukana siitä, missä Suomi mäkihyppymaana oli reilut kymmenen vuotta takaperin.

Mutta nyt suomalaiset mäkihyppääjät ovat kuitenkin nousseet huikeaan suosioon internetissä tämän esittelyvideon takia.

Pohjois-Amerikkalaisen jättiurheilusivusto TSN:n alainen BarDown.com sivusto julkaisi pitkän artikkelin, jossa käsitellään mäkihyppääjien viihdyttävyyttä.

Sivusto on vahvasti sitä mieltä, että mäkihyppääjistä on nopeasti tulossa yksiä urheilumaailman viihdyttävimmistä hahmoista.

Suomalaisten korviin se voi kuulostaa hieman kummalta, sillä meille mäkihyppääjien mediakuva on usein ollut ainoastaan juhlintaa voitonhetkellä, tai ongelmia lain kanssa uran jälkeen.

Nyt koko talviurheilumaailma on kuitenkin valmistautumassa parin viikon päästä käynnistyviin Pyeongchangin olympialaisiin. Myös Suomen mäkihyppymaajoukkue on lähdössä kisaamaan, mutta realistesti tavoitteet eivät voi olla kovin korkealla viime aikaisten tulosten perusteella.

Jotain ilonmerkkejä joukkueeseen kuitenkin liittyy, sillä nyt mäkihyppymaajoukkueen esittelyvideo on noussut todelliseksi viraalihitiksi verkossa.

Videolla Antti Aalto, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Janne Ahonen esittelevät itsensä kameralle.

Tapauksessa ei varmasti olisi mitään ihmeellistä, mutta suomalaisten tapa tehdä esittelynsä on nyt saanut koko maailman kierimään naurusta.

Videolla kamera liikkuu hyppääjästä toiseen ja jokainen heistä pyyhkäisee kädellä kasvojensa edestä ja paljastaa alta pienen hymyn.

Mutta kun viimeisenä onkin vuorossa 40-vuotias Janne Ahonen, on kuvasta hymyily kaukana.

Vakava katseinen mäkikotka tuijottaa tappavalla katseella kameraa, eikä kasvoilla näy hymyn rippeitäkään.

Katso esittelyvideo itse tästä:

https://youtu.be/TPnQlxk2Wt8

Montako mitalia Suomen mäkikotkat tuovat mukanaan talviolympialaisista? Kommentoi alla olevaan kommenttikenttään! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);