Suomalaisten hiihto ei kantanut loppukisoissa: Mitali karkasi Hakolalta jo varhaisessa vaiheessa

Talviolympialaisten tiistai lähti käyntiin suomalaisittain upealla tavalla, kun sprinttikisojen karsinnoista sekä miesten, että naisten puolelta kaikki hiihtäjät pääsivät karsinnasta jatkoon.

Suurimmat mitalitoiveet päivälle oli asetettu Krista Pärmäkosken ja Ristomatti Hakolan harteille ja kaksikko väläyttelikin alkuerissä kovia tuloksia.

Välierässä Pärmäkosken kone kuitenkin hyytyi, eikä hän päässyt edes mukaan naisten finaaliin. Hakola sen sijaan taisteli tiensä miesten finaaliin saakka, jossa edessä oli kuitenkin karu kohtalo.

Tiistaista oli todella lähellä tulla olympialaisten hienoin suomalaispäivä tähän astisissa kisoissa. Kaksi kirkkainta mitalitoivoamme, Krista Pärmäkoski ja Ristomatti Hakola, olivat kovassa iskussa ja taistelivat tiensä vakuuttavasti karsinnoista jatkoon.

Myös muut suomalaiset menestyivät alkuerissä päästen jatkoon, joten kaikki näytti todella hyvältä ennen välierien ja puolivälierien alkua.

Naisten puolella alkoi kuitenkin tapahtua nopeasti ja lopulta ainoastaan Krista Pärmäkoski pääsi välieriin saakka. Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen ja Johanna Matintalo putosivat kyydistä puolivälierissä.

Pärmäkosken vauhti ei kuitenkaan ennen finaalia riittänyt, vaan hän jäi lähdössään viidennelle sijalle ja putosi kokonaan kisoista ennen finaalia. Naisten sprintin kultamitalin vei varsin suvereenilla suorituksella koko päivän dominoinut ruotsin Stina Nilsson.

Hakola kellotti kovia aikoja

Miesten puolella meno oli vähintään yhtä vakuuttavaa, kun Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen, Martti Jylhä ja Iivo Niskanen selvittivät kaikki tiensä alkueristä jatkoon. Lopulta itse finaaliin saakka ylsi kuitenkin vain hurjaa vauhtia päivän aikana pitänyt karsintojen nopeimman ajan kellottanut Ristomatti Hakola.

Finaaliasetelma oli kutkuttava, sillä Hakola oli ja karsinnassa piessyt kovimman ennakkosuosikin, eli Norjan Johannes Kläbon.

Pitkä päivä ja monet startit näkyivät kuitenkin välittömästi suomalaisen otteissa, eikä finaaliin enää riittänyt mehuja.

Hakola putosi nopeasti 4. sijalle lähdössä eikä enää päässyt nousemaan mukaan taisteluun mitaleista.

Lopulta Kläbön ottaessa suvereenin voiton Hakola jäi koko finaalin viimeiseksi.

Hopealle tuli italian Federico Pellegrino, ja pronssia otti venäläinen Aleksander Bolshunov.

Olipahan jännitystä kerrakseen! Uskotko suomalaisten hiihtäjien ottavan vielä mitaleita näissä kisoissa? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);