Ruotsin superlupaus sai yleisön ja Kerttu Niskasen hiiltymään Salpausselällä: ”Älä tee tuota”

Salpausselän maailmancupissa nähtiin viikonloppuna tiukka taistelu, kun Suomen naiset nousivat lopulta hopealle norjalaisten korjattua talteen kirkkaimmat mitalit.

Heti Suomen kannoilla oli kuitenkin Ruotsi, jonka tähtihiihtäjä Frida Karlsson sai osakseen kuuluvaa kritiikkiä lahtelaisyleisöltä ja syystä.

Suomen naiset ottivat komean hopeasijan Salpausselän maailmancupin viestissä viikonloppuna norjalaisten hiihtäessä selvään voittoon.

Kolmanneksi tuli Ruotsi, jonka kanssa toisella osuudella hiihtänyt Kerttu Niskanen joutui todelliseen kamppailuun, sillä ruotsalaistähti Frida Karlsson hiihti naisen kannoille useita kertoja.

Kerttu Niskanen ja Frida Karlsson taistelivat pitkään rintarinnan Lahden maailmancupin viestissä. Kuva: All Over Press

”Älä tee tuota!”

Loukkaantumisista kärsinyt Niskanen onnistui lopulta pitämään 20-vuotiaan superlupauksen takanaan, mutta ruotsalaisen toimet eivät jääneet huomaamatta häneltä saatikka yleisöltä.

– Frida paukutteli ja hiihteli niin paljon suksien kannoille, että jopa Suomen yleisö huusi lopeta. Sanotaan, että kotiyleisö oli minun puolellani, Niskanen kommentoi tilannetta Ylelle kisojen jälkeen.

Kuva: All Over Press

– Taisin Fridalle itsekin sanoa, että älä tee tuota. Ehkä meillä on niin erimittainen liuku, että Fridalla oli rytmin kanssa sitten tekemistä perässä, Niskanen pohdiskeli hiihdon jälkeen.

Toinen sija maailmancupin viestissä on suomalaisnaisilta kova suoritus, sillä viimeksi samalla sijalla on oltu joulukuussa 2016.

Hieno hiihto Kertulta ja Suomen naisilta kokonaisuudessaan. Laita peukkua, jos olet samaa mieltä!