Pettynyt Jasmi Joensuu jakoi tunteikkaan viestin epäonnisen kisan jälkeen: ”Tuntuu äärettömän pahalta”

Pekingin olympialaisissa tiistaina pettymään joutunut hiihtäjä Jasmi Joensuu jakoi sosiaalisessa mediassa lohduttoman viestin, jossa purkaa pettymystään.

25-vuotias maastohiihtäjä Jasmi Joensuu joutui pettymään Pekingin olympialaisissa pahemman kerran, kun hänen sprinttihiihtonsa epäonnistui täydellisesti sauvarikon vuoksi.

Jo kisan jälkeen tunteikas Joensuu kertoi pettymyksestään haastatteluissa, mutta myöhemmin hän jakoi vielä pitkän viestin sosiaaliseen mediaan purkaakseen tuntojaan.

Kuva: All Over Press

– 8.2. oli merkattu kalenteriin jo hyvissä ajoin ja sen päivän piti olla mulle mahdollisuus näyttää kovan työnteon tulos, Joensuu aloittaa ja jatkaa:

– Uran ensimmäinen olympiastartti oli ehdottomasti mun urheilu-uran suurin pettymys. Valmistautuminen sujui suunnitellusti ja fiilis oli tosi korkealla. Karsinnassa hiihdin varman hyvän suorituksen, josta oli hyvä lähteä jatkamaan kohti puolivälierää. Alle minuutin hiihdon kohdalla kaikki tämä vietiin pois.

”En saanut mahdollisuutta”

Joensuun sauva katkesi kesken hiihdon, kun norjalaishiihtäjä Lotta Udnes Weng osui siihen. Norjalainen tuli kisan jälkeen maalialueella pahoittelemaan tilannetta, mutta suomalaishiihtäjä ei kyennyt tuolloin pettymykseltään edes reagoimaan tilanteeseen.

– Kuten jo eilen mainitsin, eniten harmittaa se, että en itse saanut mahdollisuutta näyttää mihin sen hetkinen paras olisi riittänyt. Ihan turha alkaa syyttämään ketään kun kyseessä on sprintin kaltainen kilpailu. Huippuonnistumiseen tarvitaan myös vähän tuuria ja sitä ei mulle suotu eilen.

– Valtavat panokset oli pelissä ja siksi se tuntuukin niin äärettömän pahalta. Kiitos vielä niille sadoille viesteille, jotka varmasti käyn ajan kanssa läpi, Joensuu kirjoittaa.

25-vuotiasta Joensuuta ei nähdä perjantaina perinteisen 10 kilometrin kilpailussa, mutta hän on yksi vahvimmista ehdokkaista osallistumaan Suomen naisten joukkueeseen pitkässä viestissä sekä parisprintissä.