Northug ivaili venäläisille historiallisen dopingkäryn jälkeen

Keskiviikkona tulleet dopinguutiset ravisuttivat hiihtomaailmaa toden teolla. Kaksi venäläistä urheilijaa suljettiin loppuiäkseen kaikista olympialaisista käryn takia.

Kansallinen olympiakomitea päätti eilen, että Aleksandr Legkov ja Jevgeni Belov saavat eliikäiset porttikiellot olympialaisiin. Samalla Legkov menettää Sotshin olympialaissa neljä vuotta sitten saavuttamansa olympiakullan 50km hiihdosta.

Legkov oli myös mukana Venäjän hopeajoukkueessa miesten 4×10 km: viestissä.

Kyse on ensimmäisistä Sotshin dopingskandaalin seurauksena kilpailukiellon saaneista venäläisurheilijoista.

Norjan hiihdon supertähti Petter Northug otti tapauksesta välittömästi ilon irti sosiaalisessa mediassa uutisen levittyä kaikkien korviin.

Venäläisten käryn johdosta Northug ja Norjan maajoukkue saavat nyt neljä vuotta myöhemmin kotiin pronssimitalin 4×10 km:n viestistä, jossa he tulivat kisoissa neljänneksi.

”Tiedät olevasi paras, kun…”

Northug päätti näpäyttää niin venäläisiä, kuin myös Norjan maajoukkuetta lataamalla kantaaottavan kuvan kuvapalvelu Instagramiin.

Kuvassa Northug kuittailee suoraan kärynneille venäläisille, mutta antaa myös piiskaa omalle maalleen.

Näin Northug kirjoittaa kuvassa: ”Tiedät olevasi paras ankkuri, kun tuot kotiin mitalin 4 vuotta kisojen jälkeen”.

Northug iloitsi tapauksesta Gran Canarian lomaltaan ja postasi myös kuvan, jossa hän kertoi nauttivan mitalikahveja hotellillaan.

Petter Northug on voittanut urallaan kaksi henkilökohtaista olympiakultaa, yhden pronssin ja viestihopeaa. Tämän lisäksi miehellä on nimissään iso kasa MM-mitaleja.