Joni Mäeltä upea suoritus – joutui taipumaan finaalissa hurjan hiihdon jälkeen

Joni Mäki yllätti kaikki epäilijät tiistaina Pekingin olympialaisissa, kun hän suoritti tiensä suvereenisti finaaleihin asti.

Suomen miesten vapaan sprinttikisat Pekingin olympialaisissa olivat todellista jännitysnäytelmää, kun Lauri Vuorinen ja Joni Mäki hakivat molemmat paikkaa jatkosta alkuerien sekä välierien kautta.

Vuorisen matka päättyi kuitenkin katkenneeseen sauvaan välierissä, kun taas Mäki vei suvereenilla vedolla itsensä jatkoon ensin välieristä ja lopulta myös semifinaalista upealla suorituksella.

Kuva: All Over Press

Joutui taipumaan finaalissa

Finaalissa Mäki aloitti heti vahvasti ja osoitti huikealla tavalla taistelutahtoa nousten lopulta sijalle neljä. Mäki oli pitkässä laskussa vielä kuudennella sijalla, mutta sitten alkoi tapahtua.

Mäki katseli pitkin hiihtoa muiden tahtia ja säilytti selvästi paukkuja loppusuoralle, mutta lopulta vauhti ei riittänyt enää taisteluun mitaleista.

Upea suoritus riitti kuitenkin lopulta neljänteen sijaan. Kyse oli kaikkien aikojen parhaasta suomalaisen miehen sijoituksesta olympialaisten vapaan sprintissä.

Kulta matkasi Norjaan Kläbon kaulassa, hopealle Pellegrino ja pronssia taas Venäjän Trentjev.

Suomen ainoa mitali olympialaisista tähän mennessä on Iivo Niskasen nimissä, kun hän otti sunnuntaina pronssia.