Ilkka Herola joutui taipumaan ladulla – mitali karkasi käsistä viimeisillä kilometreillä

Ilkka Herola sijoittui yhdistetyn kilpailussa kuudenneksi taisteltuaan hurjan alun myötä hiihtoladulla vielä pitkään mitaleista.

Pekingin olympialaisten miesten yhdistetyn kilpailusta povattiin jo aluksi mahdollisuutta suomalaisille mitaliin ja Ilkka Herola osoitti välittömästi aamulla normaalimäessä olevansa mukana kisassa mitaleista puhuttaessa.

Kuva: All Over Press

Ladulle lähdettäessä Herola oli 8. ja eroa kärkeen oli reilu minuutti, mutta mitalisijoihin nähden alle puolisen minuuttia.

Hiihto on aina kuulunut Herolan vahvuuksiin ja myös tällä kertaa ladulla nähtiin hurjistunut suomalainen, joka sauvoi kovaa tahtia tietään kohti kärkeä.

Paukut loppuivat ennen loppukiriä

2,5 kilometrin kohdalla Herola oli jo viidentenä vain muutaman kymmenen sekunnin päässä kärjestä. Kärkiryhmä pääsi kuitenkin karkaamaan jahtaajilta viiden kilometrin kohdalla liki puolen minuutin päähän.

Kuva: All Over Press

Viimeisellä kierroksella nähtiin kuitenkin hurja puristus, johon Herola ei enää kyennyt vastaamaan. Ajettuaan hurjalla tahdilla kärkeä kiinni hän joutui taipumaan loppusuoralla kuudenneksi.

Voiton korjasi huimalla suorituksella Saksan Vincent Geiger, joka näytti pitkään olevan ulkona kirkkaimpien mitalien taistosta. Loppusuoralla hän kuitenkin räväytti näyttävän irtioton.

Suomalaisista toiseksi paras oli Eero Hirvonen, joka sijoittui 17.