Iivo Niskanen tunteikkaana mitali kaulassa – omisti voittonsa sairaaloiden työntekijöille

Perjantain suurin sankari Pekingin talviolympialaisissa oli ehdottomasti Iivo Niskanen, joka nappasi dominoivalla esityksellä itselleen kultaa miesten 15 kilometrin perinteisellä tyylillä.

Tunteikas Niskanen jakoi tärkeät sanat Ylen tv-haastattelussa saatuaan mitalin kaulaan.

Iivo Niskanen sementoi nimensä Suomen kaikkien aikojen suurimpien hiihtotähtien joukkoon voittamalla perjantaina Pekingin talviolympialaisissa kultaa miesten 15 kilometrin perinteisen tyylin hiihdossa.

Kuva: All Over Press

Niskasella on nyt nimissään jo neljä olympiamitalia kolmista eri olympialaisista. Palkintojen jaon jälkeen tunteikas Niskanen asteli kameroiden eteen ja antoi haastattelun Ylelle.

– Näihin ei koskaan kyllästy, eikä näitä (olympiamitaleja) tule liikaa. Pitkä aika edellisestä kerrasta ja kyllä se vaan aina sytyttää, Niskanen kuvaili tunnelmiaan.

– Kahdeksan vuotta on tehty tämän eteen töitä.

Vapautunut Iivo Niskanen tuuletti maalissa kultamitalin varmistuttua. Kuva: All Over Press

Niskanen kertoi arvostavansa itse myös suuresti sitä, että kolmas perättäinen olympiakulta nosti hänet legendaaristen suomalaisten urheilijoiden joukkoon.

Jatkoa ajatellen hän jakoi myös hieman kieli poskella naureskelevan kommentin, joka lupaa hyvää myös tulevaa ajatellen.

– Tämä olisi kyllä täydellinen hetki lopettaa, mutta eiköhän tässä vielä jatketa, Niskanen lausui Ylen haastattelussa.

Omisti mitalin hoito-alan työntekijöille

Korona-aika on koetellut kovasti kaikkia ympäri maailman viimeiset kaksi vuotta ja vaikeaa se on ollut myös urheilijoille. Siksi Niskanenkin halusi nostaa haastattelussa esiin tärkeän seikan.

– Korona-aika on ollut todella haastavaa ennen kaikkea tietysti urheilijoille, mutta itsellänikin on lähipiirissä paljon ihmisiä, jotka työskentelevät hoitoalalla. Täytyy nostaa sinne suuntaan hattua.

Iivo Niskanen hymyili maireasti saatuaan ansaitun kultamitalin kaulaansa. Kuva: All Over Press

– Kyllähän kaikki tässä on kärsitty paljon ja rajoituksia on ollut paljon, mutta ne ihmiset joiden arvot ovat niin korkeat, että ovat valmiita hoitamaan ja taistelemaan sellaisissa työoloissa pandemian aikana, niin hatun nostot sinne ja toivon, että tämä kultamitali lämmittää useita sairaaloissa työskenteleviä, Niskanen päätti haastattelun.

Lue myös: