Iivo Niskanen hiihti MM-pronssia hurjan taistelun jälkeen

Suomen oma Iivo Niskanen osallistui keskiviikkona Seefeldin MM-kisoissa omalle paraatimatkalleen miesten 15 kilometrin perinteisellä.

Olympiasankari onnistui vaikeista keliolosuhteista huolimatta upealla tavalla ja toi Suomelle kisojen ensimmäisen mitalin.

Se kaikkein kirkkain jäi kuitenkin saavuttamatta, kun Niskanen sijoittui lopulta kolmanneksi.

Suomalaisen hiihdon tämän hetken suurin supertähti Iivo Niskanen oli jälleen keskiviikkona tositoimissa, kun Seefeldissä hiihdettiin MM-kisoissa miesten 15 kilometrin kilpailu.

Kisa oli erittäin haastava, sillä sääolosuhteiden vuoksi kisapaikan latujen kunto herätti jo ennen kilpailua paljon keskustelua siitä, ketä keli tällä kertaa suosii.

Lämmin sää helli kisapaikkaa ennen kilpailua, sillä lämpötilat kohosivat auringon paistaessa jopa yli 10 asteeseen.

Niskasen hurja taisto mitaleille

Kisan ennakkosuosikit olivat ennen lähtöä Venäjän Aleksandr Bolshunov ja Suomen Iivo Niskanen, joilta molemmilta odotettiin kovia suorituksia. Ennakkoasetelmissa Iivon uskottiin olevan hieman Bolshunovia vahvemmilla.

Numerolla 46 kilpailuun lähtenyt Niskanen lahti kisaan hieman Bolshunovin jälkeen, joka iski silmään heti lähdössä kovan vaihteen.

Bolshunovin lento ei kuitenkaan riittänyt, sillä loppua kohden miehen puhti hiipui siinä missä Niskanen pystyi vielä kiristämään vauhtiaan.

Lopulta Niskanen hiihti maaliin ajassa 38:43.0, joka riitti tänään Seefeldissä kolmanteen sijaan. Vielä viimeisen kahden kilometrin kohdalla Niskanen oli yli 10 sekuntia kärkeä perässä.

Kilpailun voittajaksi kruunattiin norjalainen Martin Sundby ja toisen sijan vei Venäjän Alexander Bessmertnyh. Niskanen hävisi Sundbylle lopulta 20,4 sekuntia.

Loistava hiihto Iivo! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);