Huonoja uutisia Suomen suurimmalle mitalitoivolle: Sairaus iski ennen olympialaisia

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kertoo joutuneensa muuttamaan harjoituksiaan Suomessa iskeneen sairastelun takia.

Mäkäräinen on kertonut joutuneensa jättämään tällä viikolla harjoituksia väliin johtuen hengitystieoireista.

Tilanne on ikävä, sillä ampumahiihdon naisten ensimmäinen kilpailu käynnistyy jo viikon päästä Etelä-Koreassa.

Suomen suurimpiin mitalitoivoihin kuuluva Kaisa Mäkäräinen paljasti perjantaina, että hän on sairastellut kotimaassa kuluneen viikon aikana.

Mäkäräinen kertoo kärsineensä hengitystieoireista, joiden takia hän on joutunut jättämään suunniteltuja harjoituksia väliin.

Oireet ovat alkaneet viimeisimpien maailmancupin kisojen jälkeen, hän kertoi MTV sportille.

Viimeisimmän kisansa jälkeen Mäkäräinen kertoi itse Facebookissa olevansa 10 päivää ”kotiarestissa” välttääkseen pahempaa sairastumista.

Tilanne on ikävä, sillä menestyneellä Mäkäräisellä on kovat odotukset olympialaisia kohtaan.

Useista MM-mitaleista huolimatta hän ei ole saavuttanut urallaan ainuttakaan olympiamitalia.

Naisten ampumahiihdon ensimmäinen kilpailu käydään Pyeongchangissa ensi viikonloppuna 10.2.2018.

Mäkäräinen on itse kuvaillut, ettei kyse ole mitenkään dramaattisesta ongelmasta, mutta pitkän harjoittelun ja valmistautumisen loppuvaiheessa iskenyt tauti on kuitenkin vetänyt mielen matalaksi.

Maailmancupia johtava Mäkäräinen on ollut ennen sairastumistaan huimassa vireessä, joten toivoa pitää, että sairastelu ei ole imenyt naisesta kaikkia mehuja olympialaisten alla.

Ikäviä uutisia! Toivotaan, että Mäkäräinen paranee kisakuntoon nopeasti! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);