Finaalissa sulanut Jasmi Joensuu rehellisenä Ylellä – tähän kaikki kaatui

Loistavasti päivän perjantaina avannut Jasmi Joensuu joutui lopulta taipumaan sprintin finaalissa jääden kuudennelle sijalle.

Karsinnoissa kovaa vauhtia pitänyt ja välierät mallikkaasti läpäissyt Jasmi Joensuu oli Suomen naisten ainoa edustaja perinteisen sprintin finaalissa Rukan maailmancupissa.

Vauhdikkaasti alkanut finaali osoitti kuitenkin jo nopeasti, että ruotsalaisilla kilpasiskoilla riitti vauhtia vielä enemmän kuin mitä aiemmin oli nähty.

Joensuu joutui lopulta taipumaan finaalissa kuudenteen sijaan, kun Ruotsi nappasi kaksoisvoiton.

Emma Ribom hiihti suvereeniin voittoon ja toisen sijan otti Jonna Sundling. Kolmanneksi nousi Norjan Kristine Stavås Skistad.

Jasmi Joensuu of Finland in action during the Women’s Team Sprint Free Race competition at the FIS Nordic World Ski Championships 2023. Kuva: All Over press

Viimeinen minuutti uupuu

Finaalin jälkeen Joensuu oli iloisena Ylen haastattelussa ja kertoi, että välierissä tuntui siltä, että hiihto oli hyvin hallinnassa. Finaalissa tie nousi kuitenkin pystyyn.

– Finaalissa pikkaisen tuohon nousuun katkesin – tai ei nyt ihan niin vähääkään, Joensuu totesi Ylelle tv-haastattelussa.

– Sanotaan, että 11 minuuttia pystyn jo hiihtämään maailman kovinta vauhtia tai ainakin siinä mukana. Se viimeinen minuutti pitää jostain vielä kaivaa, jos haluaa juhlia siellä palkintokorokkeella, hän jatkaa.

epa10540930 Jasmin Kahara (L) and Jasmi Joensuu (R) of Finland reacts in the finish area after the Women Team Sprint Free race at the FIS Cross Country World Cup in Lahti, Finland, 24 March 2023. EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Joensuu kertoi haastattelussa tehneensä kovaa töitä jo vuosien ajan tulosten eteen. Viime aikoina tulosta on alkanut näkyä.

Karsinnan tulos lämmitti mieltä, mutta tavoite oli kuitenkin menestyä myös finaalissa.

– Totta kai hienoa olla ykkönen, mutta sitä haluaisi sitten olla ykkönen myös finaalissa, että se on tavoite. Jostain pitää totta kai lähteä, Joensuu latasi.

Lauantaille Joensuu ilmoitti tavoitteekseen päästä kymmenen parhaan joukkoon.