Winnipeg Jetsin tähtivahdin outo rituaali suomalaishyökkääjän kanssa naurattaa NHL:ssä

Jääkiekkoilijat ovat tunnetusti hyvin tarkkoja erilaisista rituaaleista ennen pelejä. Ehkä kaikkia muita enemmän vastaavia tarinoita saadaan välillä kuulla juuri maalivahdeista, joiden valmistautumiseen liittyy mitä omituisempia psyykkaustaisteluita.

Nyt kanadalainen urheilujätti TSN on julkaissut videon, jolla paljastaa Winnipeg Jetsin tähtimaalivahti Connor Hellebuyckin pelipäivän rituaali.

Ja mikä kummallisinta, tärkeää roolia rituaalissa näyttelee joukkueen suomalaishyökkääjä.

Joel Armia on pidetty mies Winnipegin kopissa, vaikka hän ei pidäkään itsestään kovaa meteliä. 24-vuotias hyökkääjä on kiekkoillut jo kolmen kauden ajan Winnipegissä, mutta hän ei ole joukkuuen näkyvimpiä hahmoja.

Hiljainen suomalainen pysyttelee omissa oloissaan ja antaa tekojen puhua puolestaan. Tällä kaudella Armia on ollut vielä hyvässä vireessä ja iskenyt uransa ennätystehot NHL:ssä nakuttaen runkosarjassa tehot 12+17=29.

Nyt Armian nimi on kuitenkin noussut kanadalaismedian huulille aivan toisesta syystä. Jääkiekkoilijat ovat tunnetusti todella taikauskoisia ihmisiä, varsinkin isojen pelien alla.

Lähes jokaiselta pelaajalta löytyy tiettyjä rutiineja ja rituaaleja, joita he toistavat aina ennen pelejä, eikä niitä saa missään nimessä muuttaa. Vielä muita kenttäpelaajia taikauskoisempia ovat ainoastaan maalivahdit, joita on aina pidetty täysin omana lajinaan myös kiekkoilijoiden piirissä.

Nyt video Winnipeg Jetsin tähtimaalivahti Connor Hellebuyck pelipäivän rituaalista on lähtenyt kiertämään verkossa vauhdilla. Ja tuo rituaali on kyllä varmasti tuottanut tulosta, sillä Hellebuyck on pelannut Winnipegin maalilla aivan uskomattoman kauden.

Hellebuyickin rituaaliin liittyy paljon tuijottamista, josta osansa saa aina suomalaishyökkääjä Joel Armia. Ensin maalivahti tuijottelee tyhjää kaukaloa jo liikuttaa silmiään nopeasti edestakaisin ja myöhemmin juuri ennen peliä, hän ottaa tiukan tuijotuskisan Armina kanssa.

Tässä ei kyllä kummallakaan ilme värähdä!

Jotain rituaalien tehosta kertonee myös se, että Hellebuyck kisaa yhdessä Pekka Rinteen ja Andrei Vasilevskiyn kanssa NHL:n parhaan maalivahdin palkinnosta tänä vuonna!

Melkoisia taikoja! Jaa tätä tarinaa kavereillesikin! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);