Teräväisen hölmö jäähy kostautui Leijonille – Tanskalle historiallinen päänahka MM-kisoissa

Tanska väänsi historiallisen voiton Suomesta kotikisoissaan keskiviikkoiltana. Ottelun ensimmäinen maali oli Detroit Red Wingsin kokeneen NHL-tähti Frans Nielsenin käsialaa ja sen avulla Tanska siirtyi pelissä 1-0 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Sebastian Aho toi Leijonat ylivoimalla vielä tasohiin, mutta toisen erän loppuun Tanska täräytti vielä 2-1 johtomaalin, kun Columbus Blue Jacketsin Oliver Bjorkstrand pääsi karkaamaan yksin ja laukoi kiekon komealla tavalla Ville Husson taakse.

Kolmannen erän lopulla Leijonat kapusi vielä Mikael Granlundin maalilla tasoihin 2-2:een, mutta vain muutamaa minuuttia ennen loppua vihelletty pelinviivytysjäähy koitui lopulta Leijonien kohtaloksi.

Tanska käytti jälleen tehokkaasti hyödyksi ylivoimansa ja iski välittömästi lukemat 3-2:een.

Suomi koitti lopussa hakea vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta uusi rangaistus pilasi takaa-ajon, eikä Leijonien taistelu enää riittänyt.

Tappio oli Suomen ensimmäinen koko kisoissa. Samalla se oli Tanskan MM-historian toinen voitto Suomesta kautta aikain.