Tässä se nyt on: Jesperi Kotkaniemen ikimuistoinen ilta NHL:ssä – kaksi maalia ja valinta ykköstähdeksi

Yön NHL-kierroksella pelattiin jälleen useita otteluita, joissa suomalaiset olivat vahvasti esillä.

Illan hienoimpiin suorituksiin mahtui kuitenkin 18-vuotiaan suomalaishyökkääjän upea suoritus, kun hän avasi maalihanansa NHL:ssä ja iski lopulta kaksi maalia samaan otteluun.

Nyt puhutaan tietenkin Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemestä.

Montreal Canadiens oli kovan paikan edessä, kun se kohtasi torstain ja perjantain välisenä yönä kivikovan Washington Capitalsin. Canadiensin ja kaikkien suomalaisten kiekkofanien onneksi joukkueen nuori suomalaissentteri Jesperi Kotkaniemi oli hyvässä pelivireessä, kuten tuloksista voidaan nähdä.

Canadiens vei lopulta pelin numeroin 6-4 ja Kotkaniemi valittiin illan ykköstähdeksi hänen kahdella osumallaan. Kyse oli samalla miehen NHL-uran ensimmäisestä ja toisesta maalista.

Satumainen ilta

18-vuotias Kotkaniemi aloitti joukkueensa maalikarkelot jo ensimmäisessä erässä, kun hän iski uransa ensimmäisen NHL-osuman ajassa 2.28. Ottelun avausmaali oli kokonaan suomalaista käsialaa, sillä syöttöpisteen itselleen Kotkaniemen uran ensimmäiseen NHL-maaliin kirjautti toinen porilainen – Joel Armia.

Myös Kotkaniemen uran toinen osuma oli erittäin kaunista katseltavaa. Vain kolme minuuttia ennen ottelun loppua Kotkaniemi sai syötön Artturi Lehkoselta ja toi maalillaan joukkueensa tasoihin tilanteessa 4-4.

Voitoksi lopulta kääntynyt kamppailu oli paljolti Canadiensin suomalaisketjun (Lehkonen-Kotkaniemi-Armia) ansiota ja täysin oikeutetusti illan ykköstähdeksi valittiin Montrealin kimaltelevissa valoissa 18-vuotias Jesperi Kotkaniemi.

Myös illan viimeinen osuma oli suomalaista käsialaa, kun Armia iski limpun tyhjiin viimeistellen lukemiksi 6-4.

Voit katsoa ottelun kohokohdat sekä suomalaisten maalit alla olevalta koostevideolta:

LOISTAVAA KOTKANIEMI! Jaa tätä, jos sinäkin uskot tässä olevan seuraava suomalainen NHL-supertähti! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);