Suomalaistulokkaalle tarjolla upea näytönpaikka pudotuspeleissä: Joukkuetoverit ihmettelevät kylmähermoisuutta

Winnipeg Jetsin riveissä ensimmäisen NHL-ottelunsa runkosarjan lopulla pelannut Sami Niku on pääsemässä kovaan paikkaan, kun miehelle aukeni paikka Jetsin kokoonpanosta ensiyön pudotuspeliin Wildia vastaan.

Niku nostettiin takaisin AHL:stä, kun Jetsin puolustaja Josh Morrisey sai pelikieltoa. Myös puolustaja Tyler Myers kärsi kolauksen edellisessä pelissä Wilida vastaan. Nuori suomalaispuolustaja ei kuitenkaan ota turhia paineta mahdollisesta ensikosketuksestaan NHL:n pudotuspeleihin.

21-vuotias suomalaispuolustaja Sami Niku on pelannut komean kauden AHL:n puolella Manitoba Moosen riveissä, jossa tehoja on syntynyt kuin liukuhihnalta.

Runkosarjan lopulla Niku pääsi vielä kokeilemaan siipiään NHL-jäillä ja debyytti oli komeaa katseltavaa. Heti ensimmäisessä ottelussaan Niku naulasi kiekon verkkoon ensimmäisellä vedollaan.

Ei liene siis ihmeellistä, että nuorukaisen itsevarmuus on ollut melko korkealla viime päivinä, mutta mikäli Jetsin pelaajia on uskominen, niin Niku oli kylmän rauhallinen jo ensimmäisessä NHL-ottelussaan.

– Noissa suomalaisjätkissä on jotain. Heillä on hyvä meininki, Jetsin tähtihyökkääjä Nikolaj Ehlers totesi.

https://youtu.be/HQY-nKIsx5Q

Niku kommentoi itse tuntojaan Winnipeg Sun -lehdelle aiemmin.

– Olen ollut aina itsevarma ja tiedän, että voin pelata täällä, hän sanaili.

Kommentit saivat toimittajan kyselemään Twitterissä, ovatko kaikki suomalaiset kiekkoilijat kavereita Kimi Räikkösen tai Mika Häkkisen kanssa, sillä heidän käytöksensä huokuu samanlaista rauhallisuutta ja itsevarmuutta, kuin F1-tähdillä.

– Olen hyökkäävä puolustaja ja se on minun työtäni. Pystyn luomaan hyökkäyspäässä asioita, Niku kertoi ja jatkaa:

– Minulla täytyy olla itsevarma pelityyli. Niin minulla on aina ollut, enkä ole kaveri, joka hermostuisi. Tämä on normaalia peliä minulle, hän kuittasi kylmän viileästi.

Itsevarman suomalaistulokkaan otteet ovat herättäneet ihmetystä myös Jetsin kokeneen hyökkääjä Brian Littlen mielessä.

– Nämä suomalaispelaajat eivät jostain syystä hermoile lainkaan. He vain menevät jäälle ja pelaavat todella hyvin. Minä olin ainakin aivan hermona, kun pelasin ensimmäisen NHL-otteluni, hän naurahtaa.

Jets kohtaa seuraavaksi Minnesota Wildin lauantaina, kun sarja on katkolla kello 02.30 suomen aikaa.

https://youtu.be/LeB1h7_VFBo

Tästä kaverista kuullaan vielä! Laita peukkua, mikäli uskot Nikun pystyvän pelaamaan omilla vahvuuksillaan myös playoffseissa! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);