Suomalaistähden dominointi ei ole jäänyt huomaamatta maailmalla: ”Osanotot uhreille”

Suomi pelasi Tanskan MM-kisojen alkusarjan komealla tavalla kairaten lopulta taskuunsa oman lohkonsa voiton.

Leijonat hyödynsivät paikkansa hienosti ja maalintekotehokkuus kärkiketjuilla on ollut näissä kisoissa aivan omaa luokkaansa.

Sen ovat saaneet huomata myös muut maat.

Sebastian Aho teki tiistaina historiallisen tempun, kun Leijonta kaatoi Yhdysvallat lopulta maalein 6-2.

Heti ensimmäisessä erässä Aho iski kaksi erikoista osumaa ja viimeisteli viimeisessä erässä hattutempun vielä tyhjään maaliin. Samalla nuori suomalaishyökkääjä nousi tilastoissa kaikkien aikojen tehokkaimmaksi suomalaispelajaaksi MM-kisojen aikana.

Aholla on nyt alkusarjan otteluista kasassa jo huimat pisteet 9+8=17. Aiempi ennätys oli Petri Kontiolan tekemät tehot 8+8=16 vuodelta 2013. Myös Saku Koivu on yltänyt aiemmin samaan 16 pisteeseen.

Ahon dominointi ei ole jäänyt huomaamatta myöskään maailmalla, sillä siitä piti huolen viimeistään kansainvälisen jääkiekkoliiton viikkoranking MM-kisoissa.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat Hurrikaani Ahon uhrien parissa, listauksessa lukee Suomen kohdalla.

Kyse on IIHF:n kisojen aikaisesta listauksesta, jossa se järjestää aina pelien jälkeen maat voimasuhteiden mukaan ja mukana on nähty paljon huumorilla sävytettyjä saatetekstejä. Hurrikaani Aho tietysti viittaa Sebastian Ahon NHL-seura Carolina Hurricanesiin, jonka seurajohto on takuulla seurannut hymyissä suin nuoren tähtensä dominointia kansainvälisillä jäillä.

Suomi on IIHF:n listauksessa toisena ja kärkisijaa pitää Venäjän kaatanut Ruotsi. Kolmantena taas on Kanada ja neljäntenä Venäjä. USA putosi tappion myötä viidenneksi.

Suomi sai lohkovoiton takia puolivälierään vastaansa Sveitsin ja seuraava ottelu pelataan torstaina 17.5.

Lue lisää:

USA:n NHL-tähden vintti pimeni täysin kesken ottelun – Käsittämätön teko Kasperi Kapasta kohtaan

Tuntuu, että Ahon nimeä huudellaan nyt joka tuutista, mutta sille on ihan syynsä. Onhan tuo nuorukainen nyt vaan aivan käsittämättömän kova! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);