Suomalaissensaation lento NHL:n yllättäjäjoukkueessa jatkuu

Jos joku olisi ennen kauden alkua sanonut, että tammikuussa Las Vegas Golden Knights tulee pitämään piikkipaikkaa NHL:ssä, monet meistä olisivat varmasti vain nauraneet tuollaiselle kommentille.

Mutta niin vain tämä laajennusjoukkue on onnistunut pelaamaan uskomattoman kauden ja viime yön voitolla Carolina Hurricanesista se nousi NHL:n kärkipaikalle.

Koko Vegasin joukkue on pelannut erinomaisen kauden, mutta erityismaininta on annettava uransa parasta kiekkoa Nevadana auringossa pelaavalle Erik Haulalle.

26-vuotias porilainen siirtyi Vegasiin Minnesota Wildista, jossa tulosta oli kyllä syntynyt, mutta ei lähellekään samalla tasolla kuin nyt kasinokaupungin valojen kimalteessa.

Yön ottelussa Haula alusti Golden Knightsin voittomaalin, kun Vegas kaatoi Carolinan tylyin lukemin 5-1.

26-vuotias suomalaishyökkääjä kuuluu Vegasin hyökkäyskaluston parhaimmistoon ja hän on takonut kauden 42 pelissä jo pisteet 15+17=32.

Tuon voiton myötä kaikki yllättänyt laajennusjoukkue kapusi NHL:n sarjataulukossa yhden pisteen turvin Tampa Bay Lightningin ohi kärkipaikalle.

Ensimmäinen kausi Nevadan auringossa on tuonut jo nyt tässä kohtaa kautta porilaisen hyökkääjän tasoihin oman maaliennätyksensä kanssa. Piste-ennätyskin on enää vain kahden pisteen päässä, kun kautta on jäljellä vielä ainakin 36 ottelua ja playoffit siihen päälle.

Kauden aikana Haula on myös tehoillut ryppäissä, eikä kovinkaan pitkiä kuivia kausia ole ollut.

Nyt Suomalaishyökkääjä on tykittänyt kolmeen edelliseen otteluun neljäpistettä ja porskuttaa varsin mukavassa pisteputkessa.

Loistavan kauden pelannut Haula on yksi tämän NHL-kauden todellisista suomalaissensaatioista.

Saatuaan enemmän vastuuta ja peliaikaa Vegasissa mies ei ole pelännyt tarttua haasteeseen, vaan pelaa nyt täysin ansaitusti uransa parasta jääkiekkoa.

https://www.youtube.com/watch?v=P-qEMFMyrbM

Laita peukkua, jos sinunkin mielestäsi Erik Haula on ollut yksi tämän vuoden kovimmista suomalaisnimistä NHL:ssä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);