Sebastian Ahon mieletön maaliputki sai taas jatkoa – suomalaistähti kiitää koko NHL:n tilastokärjessä

NHL-seura Carolina Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho ylsi komeaan rajapyykkiin maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun hyökkääjä heilutti jälleen vastustajan maaliverkkoa.

Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho on ollut viime vuodet yksi tehokkaimmista suomalaispelaajista NHL:ssä.

Kova tahti on jatkunut myös tällä kaudella ja parhaillaan Aho viilettää hurjassa kuuden ottelun mittaisessa maaliputkessa, joka sai jälleen jatkoa viime yönä, kun Carolina kaatoi kotonaan Buffalo Sabresin.

Ottelu ei ollut ehtinyt kulua kuin muutaman minuutin, kun Teuvo Teräväisen herkullinen syöttö ylivoimalla löysi takatolpalla vaanineen Ahon, joka ei epäröinyt vaan iski kiekon suoraan tyhjään maaliin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Hurjassa vireessä viilettävä Aho on nyt tehnyt maalin kuudessa viimeisimmässä ottelussaan ja yhteensä maaleja on noissa kertynyt käsittämättömät yhdeksän kappaletta.

Tekemässä seurahistoriaa

Tällä hetkellä suomalaistähden maaliputki on koko NHL:n pisin. Edessä saattaa pian olla myös seurahistoriaa, sillä vain Ray Ferraro (7 peliä) ja Pierre Larouche (9 peliä) ovat kyenneet Carolinan paidassa pidempiin maaliputkiin.

Kuva: All Over Press

Ahon kausi on ollut tehokas myös ennen viimeistä kuutta ottelua, sillä 44 peliin hän on takonut kuumat tehot 22+23=45.

Ottelun muita suomalaisonnistujia olivat Ahon maalin syöttänyt Teräväinen (0+1), kaksi maalia syöttänyt Jesperi Kotkaniemi (0+2) sekä Carolinan maalilla vain yhden päästänyt Antti Raanta.

Voit katsoa Ahon maalin videolta tästä: