Sebastian Aholta järjettömät tehot USA:ta vastaan – Leijonille lohkovoitto murskalukemin

Leijonat kaatoi upealla tavalla tiistain päiväottelussa USA:n maalein 3-0. Ensimmäisen erän 10 minuuttia olivat selvästi yhdysvaltalaisten pyöritystä, kunnes erän puolivälissä Sebastian Aho iski yllättävästä kulmasta Leijonat 1-0 johtoon. Suomalaisten onni jatkui vielä erän lopulla, kun Aholle tarjoutui onnekas pomppu kulmasta suoraan maalin eteen ja hän viimeisteli lukemat 2-0:aan.

Toisessa erässä Rantanen vei Leijonat 3-0 johtoon, mutta kolmannessa erässä alkoi tapahtua toden teolla. Yhdysvaltalaisilta alkoi kuppi mennä selvästi nurin ja suomalaiset jatkoivat kurinalaista ja hienoa peli, kun Marko Anttila löi Leijonat jo 4-0 johtoon.

Kavennuksista laiha lohtu

Hetkeä myöhemmin USA kavensi pelin 4-1:een, mutta lohtu oli lyhyt, sillä Kasperi Kapanen iski vain hetkeä myöhemmin lukemat jo 5-1:een.

USA:n tähtisikermä kuitenkin keräsi itsensä vielä uudestaan ja sai kavennettua pelin 5-2:een Derek Ryanin maalilla.

Viimeisessä erässä Sebastian Aho pääsi taas kerran irti ja viimeisteli hattutemppunsa komean hyökkäyksen päätteeksi nostan Suomen jo 6-2 johtoon. Hattutempun jälkeen Aholla on kasassa jo tehot 9+8=17, mikä on kaikkien aikojen suomalaisennätys MM-kisoissa.

Lue lisää:

USA:n valmentajalta ylistäviä sanoja Sebastian Ahosta: ”Edessä on todellinen haaste”