Sebastian Aho nöyryytti kokenutta Pittsburgh-hyökkääjää

Carolian Hurricanes tarjosi kylmää kyytiä puolustavalle Stanley Cup-mestarille Pittsburgh Penguinsille, kun se kävi hakemas tyylipuhtaan vierasvoiton maalein 4-0.

Ottelu oli suoranaista tykitystä Hurricanesin suomalaisosastolta, sillä vakuuttavan alkukauden pelanneet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pääsivät molemmat pisteille.

Suomalaiskaksikon pisteputki käynnistyi toisessa erässä, kun Teräväinen löi Carolinan 2-0 johtoon Sebastian Ahon syötöstä.

Kolmannessa erässä ketsuppipurkki aukesi oikein kunnolla ja Aho pääsi nakuttamaan reiluun 3 minuuttiin kaksi aivan upeaa maalia.

Carolinan 3-0 maali oli aivan huikea osoitus Ahon yksilötaidoista sekä luistelunopeudesta, sillä hän onnistui taikomaan koko maalipaikan itselleen täysin omalla suorituksellaan.

Keskialueella kiekon saanut Aho pujotteli kiekon kanssa hyökkäyspäätyyn, jossa hän ohitti kevyin askelein taakseen Pittsburghin huippupuolustaja Justin Schultzin.

Pakin ohituksen jälkeen Aho leikkasi maalille ja ohitti hienolla rystyvedolla veräjänvartijana toimineen Murrayn.

Nyt kuuden ottelun pituisessa pisteputkessä viilettävä Aho on takonut viimeisiin otteluihin tehot 6+4. Aho palkittiin pelin jälkeen myös ottelun parhaana pelaajana.

Teräväinen kirjasi itselleen syötön toiseen Ahon maaleista keräsi ottelusta myös upeat 1+1 tehot. Ahon pistesaldo oli 2+1.

Koko kauden aikana Aho on tahkonut 40 otteluun tehot 13+20=33. Teräväisen kauden saldo taas on 32 ottelussa tehot 11+21=32.

Ahon 2-0 maali on kerännyt ylistystä myös Pohjois-Amerikassa, sillä tuollaista luistelua nähdään harvemmin näin nuorelta pelaajalta.