Pikkuleijonat hurjassa iskussa Venäjällä: Suomalaiselle NHL-lupaukselle suihkukomennus taklauksesta

Pikkuleijonat lähtivät tiistaina kovassa putkessa kaatamaan Tshekkiä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Venäjällä.

Pohjalla alle 18-vuotiaden maajoukkueella oli kolme voittoa, joiden avulla Suomi on varmistanut jo lohkovoittonsa sekä jatkopaikkansa.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä päädystä toiseen, mutta maaleja ei ensimmäisellä 20 minuutilla kuitenkaan nähty.

Toinen erä olikin sitten Pikkuleijonien esitystä, kun joukkue taikoi erätaukoon mennessä taululle lukemat 4-0.

Erää oli pelattu. vain 36 sekuntia, kun HIFK:n Niklas Nordgren upotti jo turnauksen viidennen maalinsa. Noin minuuttia myöhemmin Kärpistä suoraan kisoihin lentänyt Rasmus Kupari väläytti osaamistaan, kun hän iski upealla rannelaukauksella tilanteen 2-0:aan.

Erän puolivälissä Kaapo Kakko toimi jälleen tarjoilijana, kun hän syötti kiekon maalinkulmalta Kotkaniemelle, joka ei erehtynyt. Kyse oli Kakon toisesta syöttöpisteestä tähän peliin.

Erän lopulla Pikkuleijonat iskivät vielä kertaalleen, kun järkyttävässä vireessä oleva Niklas Nordgren täräytti jo illan toisen osumansa ja samalla turnauksen kuudennen maalinsa. Samalla myös Kakko nappasi jälleen itselleen syöttöpisteen.

Kuudennen maalin turvin Nordgren nousi turnauksen maalipörssin kärkisijalle.

Rangaistukset värittivät kolmatta erää

Kolmannessa erässä Suomi otti vaihtovirheestä jäähyyn, josta Tshekin Jakub Lauko kuittasi välittömästi kaventaen tilanteen 4-1:een.

Vain hetkeä maalin jälkeen Jesperi Kotkaniemelle puhallettiin pelirangaistus laitataklauksesta, jolloin superlupauksen ilta päättyi suihkun puolelle. Samalla Suomi joutui uudestaan viiden minuutin jäähylle.

Kotkaniemen taklaus osui kääntyneeseen pelaajan, joka loukkaantui tilanteessa. Tällä hetkellä tietoa ei ole vielä siitä, onko Kotkaniemelle tiedossa pelikieltoa ikävästi kolahtaneesta taklauksesta.

Jesperi Kotkaniemi on monilla listauksilla kansainvälisestikin katsottuna yksi seuraavan kesän NHL-draftin mielenkiintoisimmista nimistä, jonka uskotaan menevän ensimmäisellä kierroksella jopa kärki kymmenikössä.

Kokonaisuudessaan kolmas erä lähti heti ensimmäisen jäähyyn jälkeen rullaamaan suomalaisittain huonoon suuntaan, sillä Tshekki onnistui välittömästi ylivoimalla.

Tämän jälkeen yhä useampi suomalaispelaaja sortui jäähyilemään, mutta onneksi Tshekin ylivoimaprosentti ei ollut tappavan kovaa tällä kertaa.

Tilanne oli yhä 4-1, kun kolmatta erää on pelattu 10 minuuttia.