Päätös varmistui: Kiekko-Espoo sai liigalisenssin – TuTolle ikäviä uutisia

Jääkiekon SM-Liiga Oy tiedotti keskiviikkona Kiekko-Espoon saavan ehdollisen liigalisenssin seuraavalle kaudelle.

Mestiksessä tällä kaudella pelaava Kiekko-Espoo sai kaudelle 2024-2025 ehdollisen liigalisenssin.

Jääkiekon SM-Liiga Oy tiedotti asiasta keskiviikkona sen jälkeen, kun ylimääräinen yhtiökokous 19.12. oli saanut asian päätettyä.

– Yhtiökokouksen päätös oli yksimielinen. Lisenssikomitean puolto Kiekko-Espoolle oli selvä, ja osakkaiden kanta asiaan muodostui sitä kautta aika selkeästi, Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Kuva: All Over Press / Tomi Natri

Lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi suitsuttaa Espoon hakemusta.

– Kiekko-Espoo on selvästi kehittänyt systemaattisesti toimintaansa pitkällä aikavälillä pystyäkseen tulevaisuudessa pelaamaan Liigassa. Lisenssihakemus oli erittäin ammattimaisesti laadittu, ja hakemus täytti kaikki lisenssikriteerit, hän sanoo.

TuTolle kylmää kyytiä

Päätös oli odotettu ja herättää taatusti iloa kotimaisen jääkiekon faneissa, mutta samaan aikaan Liigan lisenssikomitea kuitenkin hylkäsi turkulaisen TuTo Hockey Oy:n lisenssihakemuksen.

– TuTo teki paljon töitä hakemuksensa eteen, ja uskon, että prosessin seurauksena heillä on nyt hyvä tiekartta siihen, mitä Liigassa pelaaminen vaatii. Valitettavasti seuran taloudellinen tilanne ei kuitenkaan vielä tällä hetkellä ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen, ja tästä syystä komitealla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä hakemus, Luumi toteaa.

Nyt tehdyn päätöksen jälkeen Liiga tapaa seuraavaksi Kiekko-Espoon johtoa, jonka jälkeen avataan keskustelut siitä, millä aikataululla ja miten asia etenee.