OLYMPIAPRONSSIA! Naisleijonat antoi Sveitsille todellisen selkäsaunan mitalitaistossa

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Pekingin talviolympialaisten pronssiottelussa Sveitsin lopulta maalein 4-0. Mitali oli Suomelle olympialaisten kuudes.

Suomen Naisleijonat saalistivat olympiapronssia kaadettuaan tiukkaakin tiukemmassa taistelussa Sveitsin lopulta maalein 4-0.

Naisleijonat siirtyivät pelissä 1-0 johtoon jo ensimmäisessä erässä, kun ottelua oli pelattu noin 10 minuuttia. Ruotsin naisten SDHL -liigassa Luleåta edustava Viivi Vainikka tykitti naisleijonien avausmaalin Noora Tuluksen ja Elisa Holopaisen syötöstä.

Ottelussa nähtiin kovia otteita puolin ja toisin, mutta kanadalaistuomarit pysyivät kuitenkin viileinä ja onnistuivat pitämään pelin rauhallisena ilman ylimääräisiä jäähyitä.

Kuva: All Over Press

Tapani iski alivoimalla

Kolmannessa erässä Naisleijonat löivät lisää vettä myllyyn, kun alivoimahyökkäykseen päätteeksi Susanna Tapani iski pelin 2-0:aan.

Tapanin olympialaisten kuudes maali tuli todella hienoon saumaan, sillä Sveitsi jatkoi tiukkaa myllytystä, johon kahden maalin johto tarjosi pientä lohtua.

Kolmannen erän lopulla upean turnauksen pelannut nuori Nelli Laitinen iski vielä viimeisen naulan arkkuun lyömällä 3-0 maalin Naisleijonille.

Pelin lopulla Naisleijonat kiristi otettaan vielä lisää ylivoimalla, kun Michelle Karvinen iski lukemat 4-0:aan.

Se oli viimeinen niitti, josta Sveitsillä ei ollut enää mitään mahdollisuuksia nousta.

Suomi voitti upean turnauksen päätteeksi hienolla pelillä pronssimitalin.