Nuoren suomalaistähden surkean kauden takana ikävä vaiva: ”Pelasi todella pahojen kipujen kanssa”

Huikean tulokaskauden viime vuonna Montreal Canadiensin paidassa NHL:ssä pelannut Artturi Lehkonen nousi viikonloppuna otsikoihin avattuaan viimein maalihanansa kahdella maalilla ottelussa Senatorsia vastaan.

Ennen tuota Lehkonen oli rämpinyt jo pitkään maalittomana 24 ottelun ajan.

Nyt Sportsnetin toimittaja Eric Engels on paljastanut Twitterissä, että Lehkosen maalijyvän katoamisen taustalla vaikuttaisivat olleen selkävaivat.

Artturi Lehkonen takoi tulokaskaudellaan upeasti 18 maalia ja nousi koko kiekkokansan tietoisuuteen kirkkaissa parrasvaloissa Montreal Canadiensin riveissä NHL:ssä.

Kun vielä pudotuspeleissäkin syntyi tehoja, niin povasivat monet 22-vuotiaalle todellista läpimurtokautta tälle vuodelle.

Vaan toisin kävi.

Lehkonen on onnistunut kauden aikaan tekemään yhteensä 4 maalia, mikä on vain murunen hänen viimekauden maalisaldostaan.

Syksyllä Lehkonen joutui istumaan sivussa 16 ottelua loukkaantumisen takia, mutta vaivan piti olla täysin parantunut miehen palattua kaukaloon. Silti hän taisteli yhteensä 24 ottelua ja yli vuoden vaihteenkin ilman ainuttakaan osumaa.

Sportsnetin toimittaja Eric Engels seuraa Canadiensin joukkuetta läheltä ja hän on nyt kertonut Lehkosen ongelmien taustalla olleen todella pahat selkävaivat.

”Hän pelasi todella pahojen kipujen kanssa, kunnes ei enää yksinkertaisesti voinut kestää sitä.”

”Paluu tälle tasolla ei ole helppoa tässä liigassa”, Engels kirjoittaa.

Hänen arvionsa mukaan Lehkosen heikot otteet vielä toipumisen jälkeen ovat varmasti johtuneet alkukauden selkävaivoista, jotka olivat todella pahoja. Samalla hän muistuttaa, että vaikka mies olisikin nyt pelikunnossa, niin edelliskauden lukemien tasolle nouseminen maalipörssissä voi olla todella vaikeaa.

Engelsin mukaan Lehkonen pelasi pitkän osan kauden alusta loukkaantuneena, vaikka hänen olisi pitänyt olla lepuuttamassa selkäänsä.

Kausi on jo pitkällä, eikä loukkaantumisen jälkeen paluu ole ikinä helppoa, varsinkaan nuorelle kiekkotähdelle, josta povattiin yhtä Montrealin tulevista tähdistä.

Piikkiöläinen TPS:n kasvatti on taitava pienikokoinen hyökkääjä, joka pelasi vakuuttavan kauden Frölundan riveissä ennen siirtymistään NHL:ään kaudella 2016-2017.

Tänä vuonna 22-vuotias hyökkääjä on onnistunut kirjauttamaan itselleen 37 pelissä vain 4+4=8 pistettä.

https://youtu.be/5QWJCuYHDtk

Toivotaan, että Lehkonen saa palauduttua vaivoistaan kunnolla ja nousee vielä hänelle kaavailtuun rooliin Motrealissa. Laita peukkua, jos mielestäsi Lehkonen on yhä yksi Suomen lupaavimmista nuorista NHL-pelaajista! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);