NHL-asiantuntijat ylistävät: Tämä suomalaislupaus voi hyvinkin olla varaustilaisuuden musta hevonen

NHL-kauden lähestyessä loppuaan huhut siirtomarkkinoilla käyvät entistä kovempina, mutta samalla monien katseet on jo suunnattu kesällä järjestettävään varaustilaisuuteen.

Eri asiantuntijat spekuloivat pitkin vuotta mahdollista varusjärjestystä ja sitä, mihin joukkueeseen kukin lupaus lopulta päätyy. Nyt arvostettu kiekkosivusto on tehnyt oman listauksensa tulevan kesän varaustilaisuuden 10 mustasta hevosesta.

The Hockey News -sivusto on arvostettu media kiekkopiirien parissa ja nyt ”kiekkoraamattu” onkin julkaissut mielenkiintoisen listauksen, kun se nimesi NHL:n tämän kesän varaustilaisuuden myöhempien kierrosten piilossa olevat aarteet sekä suurimmat yllättäjät.

Kymmenen pelaajan lista on mielenkiintoista luettavaa suomalaisittain etenkin siksi, että joukosta löytyy myös suomalaista osaamista. Yksi noista listatuista mustista hevosista on nimittäin Porin Ässien hyökkääjä Otto Kivenmäki.

Pienikokoinen Kivemäki pelasi viime kaudella Ässien A-junioreissa, jossa hän nakutti 37 otteluun tehot 11+26=37.

Koko ei ole enää este

Aiemmilla vuosikausilla NHL-kykyjenetsijät olisivat ohittaneet Kivenmäen tämän koon takia (172cm/62kg), mutta nykyisin suuntaus on ollut se, että myös pienemmät pelaajat pystyvät taidoillaan ottamaan paikan maailman kovimmasta kiekkoliigasta.

Tästä oiva esimerkki on vaikkapa Calgary Flamesin tähtihyökkääjä Johnny ”Johnny Hockey” Gaudreau.

– Kivenmäki on fiksu, todella taitava ja häneltä löytyy mahtava peliäly. Hän on kuitenkin pienikokoinen pelaaja, joka tuskin kasvaa paljoa isommaksi, sivustolla kirjoitetaan.

Kykyjenetsijät ovat arvioineet Kivenmäen sijalle 102. eurooppalaisista pelaajista, mutta mikäli asiantunitjoiden näkemät merkit osoittautuvat oikeiksi, niin hänet saavalla seuralla voi tosissaan olla käsissään hiomaton timantti, joka onnistuu yllättämään kaikki.

Kivenmäki on mielenkiintoinen pelaaja myös siksi, että hänen isänsä on myös pitkän kiekkouran tehnyt Marko Kivenmäki, joka muistetaan Liigasta Ässien sekä TPS:n paidasta. Nykyisin hän toimii Ässien juniorivalmennuksessa.

Lue lisää:

NHL-toimittaja listasi pudotuspelien pahimmat flopit – Nosti esille kaksi yllättävää suomalaisnimeä

Mielenkiintoista pohdintaa... Laita peukkua, jos sinä uskot, että Kivenmäellä riittää paukkuja NHL:n puolelle koostaan huolimatta! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);