Mikael Granlund joutui kauppatavaraksi NHL:ssä – asiantuntija tyrmää hankinnan täysin

NHL-seura Nashville Predators jatkaa tyhjennysmyyntiä, jonka kohteeksi joutui nyt suomalaishyökkääjä Mikael Granlund.

NHL:n villit viikot siirtotakarajan lähestyessä jatkuivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun muun muassa Nashville Predators leipoi monia suomalaisia kiinnostavan kaupan.

Predatorsia jo hieman yli neljän kauden ajan ennustanut kaksin kertainen maailmanmestari Mikael Granlund, 31, kaupattiin seuran toimesta Pittsburgh Penguinsiin.

Vaihdossa Penguins antoi Predatorsille 2. kierroksen varausvuoron ensikesän varaustilaisuudessa.

Mikael Granlund
Kuva: All Over Press

Erikoinen ratkaisu herättää hämmennystä

Tilastojen valossa heikkoa kautta pelaavan Granlundin kauppa tuli monille yllätyksenä ja jopa sisäpiiriin kuuluvat asiantuntijat ovat hämmästelleet asiaa.

Penguinsin GM Ron Hextall kuitenkin uskoo vakaasti uuteen suomalaishankintaan.

– Mikael on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan joko laidalla tai sentterinä ja edistää hyökkäyspeliä. Lisäksi hänellä on kokemusta sekä ylivoima- että alivoimapelistä ja hän tuo vaihtoehtoja ketjuihimme, Hextall perusteli ratkaisua.

Arvostetun The Athletic -lehden toimittaja Rob Rossi on kuitenkin hämillään Penguinsin toiminnasta. Vain hetkeä aiemmin seura nimittäin kauppasi toisen suomalaisen, Kasperi Kapasen, pois ja vaikuttaisi olevan hautaamassa Brock McGinniä farmisarjan puolelle.

– Penguins hankkiutuu eroon Kasperi Kapasesta ja näyttää hautaavan Brock McGinnin AHL:n puolelle, jotta he saattoivat lisätä alaketjujen sentteri Granlundin, joka syö palkkakatosta viisi miljoonaa dollaria seuraavan kahden kauden ajan. Olen täysin sanaton, sisäpiiritoimittaja hämmästelee.

Granlund on iskenyt tällä kaudella 58 otteluun tehot 9+27=36 ja hänen +/- tilastonsa on pakkasen puolella luvussa -16.

Uransa aikana 31-vuotias MG on ehtinyt pelata taalajäillä jo 729 ottelua tehoin 144+335=479. Hän on edustanut NHL-uransa aikana Minnesota Wildiä, Nashville Predatorsia ja nyt kolmantena uutena joukkueena Pittsbrugh Penguinsiä.

Granlundin sopimus on voimassa vielä kesään 2025 saakka ja se takaa hänelle noin viiden miljoonan dollarin palkan kaudesta.

Kumpi seura voitti tässä kaupassa? Kerro oma mielipiteesi Facebookin kommenttiosiossa!