Leijonien MM-kultavahti ja olympiavoittaja Jussi Olkinuoran NHL-unelma tauolle – Palaa Eurooppaan

Leijonissa maailmanmestaruuden sekä olympiakultaa voittanut maalivahti Jussi Olkinuora ei saanut NHL:ssä toivottua vastuuta. Nyt miehen seuraava osoite on selvinnyt.

32-vuotias maalivahti Jussi Olkinuora on kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiakultamitalisti, mutta ovet pelaavan maalivahdin paikalle NHL:ssä tuntuvat kuitenkin pysyvän yhä visusti kiinni.

Täksi kaudeksi Detroit Red Wingsin organisaatioon kiinnitetty vahti on pelannut rapakon takana vain farmisarja AHL:ssä, jossa otteet eivät ole vakuuttaneet seurajohtoa.

Nyt Olkinuora onkin tekemässä paluun takaisin Eurooppaan.

Jussi Olkinuora
Kuva: All Over Press

Uusi osoite selvillä

Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaava Brynäs tiedotti perjantaina verkkosivuillaan kiinnittäneensä Olkinuoran loppukaudeksi.

– Kun mahdollisuus saada Jussi tuli esiin, ei sitä tarvinnut kauaa miettiä. Hän on voittaja, hyvä ihminen ja loistava maalivahti, joka tekee joukkueestamme vahvemman jokaisella tavalla, Brynäsin urheilujohtaja Johan Alcén kuvailee.

Brynäsin verkkoa on suojaamassa nyt aito annos kokemusta, sillä seuran päätorjuntavastuun on kantanut tähän saakka 34-vuotias Anders Lindbäck.

Aiemmin kauden aikana Brynäs kiinnitti myös toisen suomalaisvahti Tomi Karhusen joukkueeseen. Olkinuoran saapuminen tarkoittaneen kuitenkin huonoja uutisia Karhusen peliajalle.

– Me annamme Andersin ja Jussin taistella peliajasta. Meillä on myös Tomi sopimuksen alla ja yritämme nyt löytää ratkaisua, joka toimisi sekä hänen että seuran osalta parhaite, urheilujohtaja selittää maalivahtikuviota.

Brynäsistä löytyy Karhusen lisäksi myös muita suomalaisia, sillä joukkueessa kiekkoilevat Mikko Manner, Hannes Björninen sekä Niklas Friman.

Mielenkiintoinen siirto. Uskotko, että Olkinuora pystyy pelaamaan SHL:ssä paremmalla tasolla kuin Yhdysvalloissa?