Leijonat rusikoi Norjaa oikein urakalla MM-jäillä – Sebastian Ahon ilmiömäinen pisteputki sai jatkoa

Suomi pelaa tiistai-iltana Tanskan MM-kisoissa Norjaa vastaan.

Pohjalla on kaksi iso numeroista voittoa Etelä-Koreasta ja Latviasta, joten haussa on jatkoa hyvälle vireelle.

Leijonat jatkaa Tanskan MM-kisoissa upeaa pelivirettään, kun se johtaa ensimmäisen erän jälkeen Norjaa jo maalein 2-0.

Suomen ensimmäinen maali nähtiin reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun järisyttävässä vireessä ollut Leijonien kakkosketju pisti taas vaihteen silmään.

Nopean hyökkäyksen päätteeksi Sebastian Aho antoi Veli-Matti Savinaiselle komean syötön b-pisteen kaarelle, josta tämä tinttasi kiekon verkon perukoille. Toisen syöttöpisteen osumaan sai puolustaja Markus Nutivaara.

Kyse oli jo ketjun 25 tehopisteestä viimeisessä kolmessa ottelussa ja samalla Sebastian Ahon 11 piste kisoissa. Tähän mennessä Aho on laukonut neljä maalia ja syöttänyt seitsemän.

Suomen 2-0 maali taas oli nelosketjun käsialaa, kun Marko Anttila tinttasi kiekon 7 minuutin pelin jälkeen limpun verkkoon. Kyse oli Anttilan ensimmäisestä MM-maalista.

Sebastian Ahon kipparoimalta kakkosketjulta nähtiin erässä myös muutama vaarallinen paikka lisää, mutta valitettavasti maaliverkot eivät heiluneet.

Suomen maalilla ottelussa torjuva Harri Säteri pääsi erässä vielä helpolla, eikä hänen tililleen kertynyt montaa torjuntaa.

Norjan peli vaikutti erässä melko passiiviselta keskialueen trapin peluutukselta. Erän lopussa Leijonat joutui vielä alivoimalle, kun Juuso Riikolalle vihellettiin kahden minuutin rangaistus koukkaamisesta.

Norja ei kuitenkaan onnistunut saamaan aikaan mitään ylivoimalla.