Leijonat olympiafinaaliin! Harri Säterin nollapeli pysäytti hurjistuneen Slovakian

Leijonat kaatoi Slovakian Pekingin talviolympialaisten välierässä ja jatkavat nyt puhtaalla pelillä kultakamppailuun. Tiukka ottelu päättyi lopulta 2-0.

Vastaan asettuu joko Ruotsi tai Venäjä riippuen maiden keskinäisen ottelun lopputuloksesta.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtasi varhain perjantaina Suomen aikaa pelatussa ottelussa Slovakian.

Ennakkosuosikkina otteluun lähteneet Leijonat eivät olleet missään nimessä helpon paikan edessä, sillä sisukas Slovakia oli kaikkien yllätykseksi onnistunut aiemmin puolivälierässä jo pudottamaan Yhdysvallat turnauksesta.

Suomi kaatoi Slovakian jo olympialaisten ensimmäisessä ottelussa maalein 6-2.
Kuva: All Over Press

Hurjistunut Slovakia

Ottelu alkoi Suomen kannalta pirteällä ilmeellä ja tulosta saatiin tauluun jo ensimmäisessä erässä, kun Leijonat nousivat 1-0 johtoon Sakari Mannisen maalilla.

Slovakia kuitenkin sisuuntui Suomen maalista selvästi ja seuraavat erät Leijonat olivat tiukasti slovakkien talutusnuorassa.

Koko toinen erä oli silkkaa Slovakian näytöstä ja Harri Säterillä oli täysi työ Suomen maalilla pitää Leijonat kiinni johtoasemassa. Edes ylivoimat eivät tuottaneet Suomelle tulosta, vaikka aiemmin kisoissa onnistumisprosentti on ollut yli 30% luokkaa.

Myös kolmanteen erään lähdettiin samalla kaavalla ja Slovakia myllytti Leijonia armottomalla tavalla. Joukkueen pelitaktiikkana oli selvästi vain tuoda kiekko kokoajan Suomen maalille aiheuttaen kerta toisensa jälkeen vaarallisempia tilanteita.

Viimeinen naula tyhjiin

Slovakian sumputus omalla alueella teki Suomen hyökkäykset lähes mahdottomaksi, sillä Leijonat eivät kolmannessa erässä päässeet kuin muutaman kerran edes yrittämään hyökkäysalueelle.

Peliä oli jäljellä reilu minuutti, kun Slovakia otti maalivahdin pois kentältä ja hetkeä myöhemmin Leijonat pääsivät lyömään viimeisen naulan arkkuun Pesosen viimeistellessä lukemat 2-0:aan.

Suomen finaalivastustaja selviää vielä perjantaina, kun Venäjä ja Ruotsi kohtaavat toisensa noin kello 15 alkavassa ottelussa.