Leijonat kurittavat USA:ta toden teolla – Sebastian Aholta kaksi erikoista maalia ensimmäiseen erään

Suomi ja Yhdysvallat pelaavat parhaillaan alkusarjan viimeistä otteluaan Herningissä Tanskassa.

Ottelun voittajasta tulee samalla lohkovoittaja ja ensimmäisen erän jälkeen Suomi johtaa peliä tilanteessa 2-0.

Suomen ja USA:n välinen ottelu alkoi tiukoissa merkeissä, kun USA pääsi ylivoimalle jo hyvin nopeasti pelin alussa. Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli selvästi pettynyt tilanteeseen, mutta paljoa ei ollut tehtävissä.

Yhdysvaltain ylivoima myllytti koko kaksi minuuttisen Suomen päädyssä, mutta ei saanut hyvistä paikoista huolimatta toimiettua kiekkoa verkon perukoille. Harri Säteri jatkoi jälleen ilmiömäisiä otteitaan, joiden takia mies onkin tähän mennessä turnauksen paras maalivahti torjuntaprosentilla 96%.

Nollakulmasta johtoon

Erän puolivälissä viimein tapahtui, kun Suomen tehomiehenä turnauksessa kunnostautunut Sebastian Aho laittoi peliä pyörimään maalin nurkalta. Ahon laukaus lähti pienenä vippinä nollakulmasta ja kimposi suoraan Yhdysvaltain maalivahti Keith Kinkaidin kautta maalin perälle. Tämä oli tärkeä muutos, sillä ensimmäiset 10 minuuttia oli täysin USA:n hallintaa.

Suomi sisuuntui tilanteesta ja sai peliään käyntiin, mutta hetkeä myöhmemin nähtiin toinen pysäyttävä hetki, kun Mikko Rantasen laukaus kolahti suoraan USA:n maalivahtia kaulaan ja peli jouduttiin pysäyttämään hetkeksi. Kinkaid pystyi kuitenkin jatkamaan peliä hetken aikaa itseään kasailtuaan.

Tästä peli jatkui jälleen Suomen myllytyksellä, kun Cam Atkinsonille vihellettiin kampituksesta kahden minuutin rangaistus ajassa 12.55. Tilanteessa hän rikkoi – ketäs muutakaan – Sebastian Ahoa.

Suomi ei kuitenkaan saanut ylivoimalla aikaan tulosta. Peli kuitenkin kääntyi selvästi puolen välin jälkeen Suomelle ja USA joutui siirtymään pelkääjän paikalle.

Kenttämestarin erikoinen a la Sebastian Aho

Reilut kaksi minuuttia enne pelin loppua Leijonille tarjoutui todellinen onnen kantamoinen, kun kenttämestarin erikoisesta syntynyt tilanne johti Sebastian Ahon illan toiseen osumaan.

Markus Nutivaaran ränniin lyömä keikko pomppasi yllättäen suoraan maalin eteen, eikä sitä huomannut kukaan muu kuin paikalle ensimmäisenä luistellut Aho. Maalivahti Kinkaidilla ei ollut mitään käsitystä tilanteessa siitä, missä kiekko oli.

Lue lisää:

USA:n valmentajalta ylistäviä sanoja Sebastian Ahosta: ”Edessä on todellinen haaste”

Mahtava alku Leijonat! Nyt jatketaan samaa loppuun saakka!! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);