Kolme kertaa, jolloin Patrik Laine nöyryytti totaalisesti NHL:n ruotsalaismaalivahteja vedoillaan

Patrik Laine on yksi tämän hetken puhutuimmista pelaajista NHL:ssä koko maailmassa, eikä mikään ihme.

Nuorella Winnipeg Jetsin hyökkääjällä on hallussaan salainen ase, josta monet muut pelaajat voivat vain haaveilla – nimittäin tulinen laukaus.

Winnipeg Jetsin riveissä NHL:ssä pelaava suomalistähti Patrik Laine on aivan ansaitusti yksi NHL:n tämän hetken suurimmista nimistä.

Vain kahdessa kaudessa taalajäillä Laine on onnistunut jättämään jälkensä peliin ja on samalla sementoinut oman nimensä yhtenä kaikkien aikojen vaarallisimmista maalintekijöistä.

20-vuotias suomalainen on synnynnäinen maalintekijä, jonka pelätyt one timerit ovat jo itsessään käsite NHL:n puolella. Hänen taitonsa eivät kuitenkaan johdu pelkästä kovasta vedosta, vaan myös sen huikeasta tarkkuudesta ja nopeudesta, jolla hän saa vedon lähtemään.

Monet maalivahdit ovat kuvailleet tilanteen olleen ohi jo ennen kuin he edes itse huomasivat sitä. Kasasimme alle näin MM-kisoja odotellessa mukavan koosteen maaleista, joita Laine on iskenyt NHL:ssä ruotsalaisten maalivahtien verkkoon.

Ranteet lukkoon ja Markström maihin

Vancouver Canucksin maalivahti Markströmillä ei ollut mitään sanottavaa, kun Bryan Little löysi syötöllään b-pisteiden väliin maalilla luistelleen Patrik Laineen.

Täysin vapaalta kaistalta ampumaan päässyt taituri ei erehtynyt, vaan ampui kiekon suoraan yläriman kautta sisään jäätävällä rannelaukauksella. Markströmillä ei jäänyt tilanteessa mitään sanottavaa.

– Monet puhuvat Laineen laukauksesta ja he puhuvat sen lähdöstä sekä nopeudesta. Hän tekee jotain, mitä olen nähnyt vain Brett Hullin tekevän aiemmin, kommentaattori hehkuttaa.

Lehner ehti jo huokaista helpotuksesta

Buffalo Sabresin maalivahti Robin Lehner ajatteli pahimman jo varmaan olevan ohitse, kun Laine ei saanut haltuunsa kentän toiselta laidalta tullutta syöttöä. Normaalisti tuosta tilanteesta kiekon napsahtaessa lapaan Laine olisi täräyttänyt tutun one timer -laukauksensa suoraan verkon perukoille.

Nyt kiekko kuitenkin livahtaa Laineelta sivulaitaan, josta hän kävi sen itse noukkimassa. Nopealla liikkeellä hän päättää kääntää ranteella kiekon maalille – ja loppu on jälleen taattua Laineen laatua.

Tappavan tarkka rannelaukaus ohittaa Lehnerin ilman mitään ongelmia, eikä edes maalin edessä ollut Kyle Connor lopulta osunut kiekkoon, vaikka yrittikin ohjausta. Lehner jäi tilanteessa vain miettimään, että mitähän tässä nyt taas tapahtui.

Hattutemppu hiljensi New Yorkin

New York Rangersin Henrik Lundqvist on ansaitusti yksi NHL:n parhaista maalivahdeista ja mies on esiintynyt usein myös edukseen Tre Kronorin paidassa arvokisoissa.

Edes Ruotsin ihmelapsella ei kuitenkaan ollut aseita, kun Winnipeg Jets vieraili New Yorkissa maaliskuussa ja Laine iski otteluun hattutempun. Samalla Patrik Laine jatkoi maaliskuista pisteputkeaan.

Ensimmäinen maali on tuttua Lainetta: kiekko haltuun ja laserimainen rannelaukaus b-pisteeltä verkon perukoille. Toisessa maalissa Laine otti vastaan jättösyötön siniviivalta ja ajoi rauhassa keskelle b-pisteiden väliin. Ranteet lukkoon, lapa jäähän ja nimi lehteen. Muutamassa sekunnissa kiekko on jo verkon perukoilla, eikä Lundqvistilla ole mitään jakoa.

https://www.youtube.com/watch?v=RWqpgmOVvsk

On kyllä komeaa katseltavaa! Tykkää ja jaa tätä koostetta myös kaikille ystävillesi, jos sinäkin nautit Laineen maaleista ruotsalaisvahtien kustannuksella! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);