Kasperi Kapanen näytti taas parasta osaamistaan – Tämä upea läpiajomaali ratkaisi ottelun lopullisesti

Toronto Maple Leafsin NHL-organisaatiossa kiekkoileva Kasperi Kapanen käynnisti kauden tehokkaasti, mutta viime päivinä miehen ruuti on ollut märkää. Tämä kuitenkin muuttui torstain ja perjantain välisenä yönä pelatulla kierroksella, kun Toronto kaatoi San Jose Sharksin maalein 3-5.

Kapanen vei joukkueensa ensin 1-2 johtoon avauserässä tarkalla laukauksella ja viimeisteli sen jälkeen toisessa erässä upean voittomaalin alivoimalla.

Toronton 3-4 voittomaali oli kaunista katseltavaa ja loistava osoitus jälleen siitä, kuinka nopea pelaaja Kapanen todella onkaan. Sharksin viivamiesten huolimattomuus koitui heidän kohtalokseen, kun 22-vuotias suomalaistaituri sai nappisyötön Mitch Marnerilta ja lähti paahtamaan kohti hyökkäyspäätä.

Jätti muut taakseen

Rinnalla ollut tähtipuolustaja Erik Karlsson ei voinut kuin katsella vierestä suomalaisen vauhtia tämän polkiessa itsensä helposti läpiajoon. Tarkka laukaus löysi myös tiensä Sharks-vahti Martin Jonesin selän taakse vieden Toronton 3-4 johtoon.

Mitch Marner iski vielä viimeisessä erässä lukeman 3-5:een, joten Kapasen alivoimalla tekemä maali jäi ottelun voitto-osumaksi. 22-vuotias suomalaishyökkääjä pelaa nyt uransa parasta NHL-kautta, sillä hän on iskenyt 19 ottelussa tehot 8+6=14. Samalla hän rikkoi aiemman yhden kauden maaliennätyksensä (7).