Kaapo Kakon NHL-uran avausottelu sai valmentajan pyörittelemään päätä: ”Ei hän ehkä aina ole mahtava”

Uransa ensimmäisen NHL-ottelun viime yönä pelannut Kaapo Kakko on yksi alkukauden kiinnostavimmista pelaajista rapakon tuolla puolen.

Varaustilaisuuden 2. varaukseen on ladattu paljon odotuksia ja tähän mennessä suomalaislupaus on aina onnistunut ne lunastamaan.

Kakon ensimmäisen NHL-ottelun jälkeen seuran päävalmentajalla olikin annettavan selvä analyysi nuorukaisesta.

Kaapo Kakon edustama New York Rangers haki kauden avausottelussa voiton, kun Winnipeg Jets taipui Madison Square Gardenissa pelatussa ottelussa maalein 6-4.

Suomalaistulokas ei onnistunut avaamaan pistetiliä ensimmäisessä ottelussaan, mutta teki kuitenkin monia oikeita asioita ja esiintyi edukseen kentällä.

Valmentaja joutui pyörittelemään päätään

Ottelun jälkeen kakkoskentässä ilman tehoja jäänyt pysyi kuitenkin täysin eleettömänä. Pelin jälkeisessä mediatilaisuudessa Rangersin päävalmentaja David Quinn ei voinut tehdä muuta, kuin pyöritellä päätään toimittajien kysyessä siitä, kuinka hermostuneelta Kakko vaikutti ennen ottelua.

– Hän (Kakko) näytti hyvin stoalaiselta. Ei näytä paljon tunteita, enkä usko myöskään, että hän hermostuu helposti, Quinn analysoi nuorta lupaustaan.

Kysyttäessä tehottomasta avausottelusta päävalmentajalla oli kuitenkin sanansa sanottavana.

– Ei hän ehkä aina ole mahtava, mutta hänelle ei tule myöskään huonoja iltoja, Quinn ennusti.

– Kun peli päättyy, niin välillä voit ajatella, että ”Kaapo oli ihan ok”, ja se on hänen huono iltansa. Minä uskon, että hänellä on edessään hieno ura, Quinn ylisti nuorta suomalaislupausta.

Hieno aloitus kaudella Kakolta. Kauanko uskot, että kestää ennen kuin suomalaisnuorukainen saa pistetilinsä auki? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);