Jesperi Kotkaniemi vaiensi epäilijät: Iski heti uran ensimmäisen tehopisteen ja teki NHL-historiaa

NHL-kausi rykäistiin käyntiin viime yönä toden teolla Pohjois-Amerikassa ja samalla tehtiin urheiluhistoriaa, kun Jesperi Kotkaniemestä tuli historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt ammattilaisurheilija missään maanosan neljästä suuresta ammattilaisliigasta.

Nuoren suomalaissentterin ensimmäinen ottelu oli muutenkin hieno suoritus, sillä hän pääsi heti pisteiden makuun.

18-vuotiaan Jesperi Kotkaniemen varaus Montreal Canadiensin legendaariseen NHL-seuraan herätti paljon soraääniä viime kesänä. Kanadalaiset eivät ymmärtäneet kuka tämä pieni suomalainen hyökkääjä oli, johon seura tuhlasi kärkivarauksensa.

Joukkueen johtoa parjattiin, eikä kukaan tuntunut uskovan Kotkaniemen voivan olla se pelastaja, joka auttaisi legendaarisen seuran takaisin voittojen polulle. Harjoituskauden aikana kaikki nuo irvileuat joutuivat kuitenkin syömään sanansa, sillä 18-vuotias keskushyökkääjä osoitti heti olevansa valmis NHL:n puolelle

Kuva: YouTube

Urheiluhistoriaa ensimmäisessä ottelussa

Viime yönä pelatussa Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin välisessä ottelussa Kotkaniemi teki Pohjois-Amerikkalaista urheiluhistoriaa, kun hänestä tuli ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt ammattilaisurheilija missään maanosan neljästä suuresta ammattilaisliigasta (NHL, NBA, MLB ja NFL).

18-vuotias sentteri kiitti saamastaan vastuusta ja huomiosta kirjauttamalla heti ottelussa myös NHL-uransa ensimmäisen pisteen. Toisen erän aikana hän alusti ylivoimalla Andrew Shaw’n iskemän 2-2 -tasoitusmaalin.

”Ei se sen vaikeampaa ollut”

Nuori suomalaistähti oli uransa ensimmäisen NHL-ottelun jälkeen tyytyväinen mies, vaikka peli päättyikin lopulta tappioon. MTV Sportin haastattelussa hän kertasi ensimmäistä NHL-tehopistettään ja siihen johtanutta tilannetta.

– Sain kiekon maalin taakse ja palautin sen Domille. Domi antoi hienon syötön Shaw’lle. Siitä kiekko yläpömpeliin ja ei se sen vaikeampaa ollut, nuorukainen virnisteli.

Ensimmäinen NHL-ottelu ei nuortamiestä jännittänyt ja vaikka tulos ei ollutkaan se kaivattu voitto, niin tunnelmat olivat pelin jälkeen hyvät.

– Äärettömän hieno kokemus. Ei näitä montaa tule elämässä. Nautin kyllä joka hetkestä. Oli ikimuistoinen ilta. Tulos ei ollut se, mitä haettiin, mutta tosi hieno ilta, hän tiivisti tuntemuksiaan.

Myös Montrealin ensimmäinen maali oli suomalaista käsialaa, sillä Artturi Lehkonen iski koko NHL-kauden ensimmäisen osuman ensimmäisen erän 9 minuutin kohdalla vieden joukkueensa 0-1 johtoon.

Toronto voitti ottelun lopulta jatkoajalla Auston Matthewsin 3-2 osumalla.

Lue lisää:

Leijonista tuttu suomalaispuolustaja teki kovan suorituksen – Aloittaa kauden NHL:n puolelta!

Loistavaa Lehkonen ja Kotkaniemi! Pistä peukkua, jos uskot näiden kahden näyttävän vielä kovia otteita tämän kauden aikana! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);