Suomalainen NHL-tähti siirtohuhujen kohteena: Onko tässä hänen seuraavan kauden seuransa?

NHL:ssä arvottiin viikonloppuna tulevan kesän varaustilaisuuden vuorot ja voittajaksi selviytyi sattumankaupalla Buffalo Sabres.

Viime vuosina tasaisesti alisuorittanut seura oli tietysti onnessaan saatuaan ykkösvarauksen draftiin, sillä nyt sillä olisi saumat kiinnittää alakertaansa koko kiekkomaailmaa puhuttanut ruotsalainen ihmenuori Rasmus Dahlin.

Hurjimpien huhujen mukaan eräs suomalaisille tutumpi Rasmus saattaisi kuitenkin joutua tekemään tilaa Dahlinille…

Buffalossa juhlittiin viikonloppuna oikein urakalla, kun selvisi, että joukkue saa varata tulevan kesän varaustilaisuudessa ensimmäisellä vuorolla.

Ykkösvaraukselle onkin tarvetta, sillä Buffalo Sabres on ollut viime vuodet tasainen alisuorittaja, jonka kaudet ovat päättyneet jo kauan ennen runkosarjan todellista päättymistä, sillä toiveita pudotuspeleistä ei ole ollut.

Buffalon alakerran kapellimestarina on toiminut viime vuodet Rasmus Ristolainen, joka on nopeasti noussut yhdeksi NHL:n eniten peliaikaa kellottavista puolustajista.

Ristolainen on onnistunut myös takomaan pisteitä, mutta edes turkulaisnuoren reppuselkä ei ole ollut riittävä kannattelemaan Buffaloa pudotuspeliviivan yläpuolella.

Nähdäänkö Rasmukset rinnakkain?

Kesän varaustilaisuuden kuumin nimi on kaikilla papereilla ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, jonka varausnumero on lähes sataprosenttisen varmasti numero 1. Tällöin Buffalolla olisi käsisään varsin timanttinen puolustuskaksikko pohjoismaista, kun Rasmukset saataisiin pelaamaan samaan joukkueeseen.

Edmonton Journal -lehden toimittaja Jim Matheson nosti kuitenkin varausarvonnan jälkeen välittömästi tapetille aiheen, josta ei mediassa ole vielä paljoa puhuttu. Buffalon huhutaan olevan valmis kauppaan Ristolainen.

– Olisiko Buffalo valmis kauppaamaan Rasmus Ristolaisen Edmonton Oilersiin saadakseen vastikkeeksi ensimmäisen kierroksen 10. varauksen ja jotain muuta. Sen jälkeen Sabresilla olisi hallussaan 1. varaus ja 10. varaus. Olen kuullut, että Ristolainen olisi kaupan, Matheson kirjoittaa.

https://twitter.com/NHLbyMatty/status/990427322468614144

Kyse olisi melkoisesta siirrosta, sillä Ristolainen on ollut yksi Buffalon pirteimmin esiintyneitä nuoria pelaajia, vaikka tilastot eivät sitä aina näytäkään. Heikon joukkueen alakerrassa ei +/- tilastoilla juhlita, ja siitä merkkinä esimerkiksi Ristolaisen lukemat -25 tältä kaudelta.

Kuluneen kauden 73 runkosarjaottelussa Ristolainen takoi tehot 6+35=41. TPS:stä lähtöisin oleva 23-vuotias puolustaja on nyt takonut viimeisillä kolmella kaudella peräjälkeen yli 40 tehopistettä.

Mathesonin sanoissa saattaa olla perää ja Ristolaisen uran kannalta siirto voisi olla mielenkiintoinen.

Kovaa kauppaa! Mitä luulet, nähdäänkö Rasmukset samassa joukkueessa vai lähteekö Ristolainen? window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);