Huikea tehoilta suomalaisilta – Teräväinen määräsi tahdin Carolinassa

Jääkiekon NHL:ssä pelattiin viime yönä kahden ottelun kierros, jossa Carolina Hurricanes kohtasi Dallas Starsin ja Calgary Flames St.Louis Bluesin.

Suomalaisittain ilta oli silkkaa ilotulitusta, kun vaisun alkukauden pisteiden valossa pelanneet Carolinan nuoret suomalaistähdet saivat pelinsä kulkemaan.

Joukkueen ykkösvitjassa pelannut Sebastian Aho (1+2) pelasi viime kaudella fantastisen ensimmäisen vuoden liigassa, mutta kuluvalla kaudella miehen ruuti on ollut märkää.

Starsia vastaan pelatussa ottelussa Ahon 15 ottelun maaliton putki kuitenkin katkesi, kun Aho tykitti Carolinan johtoon jo ensimmäisessä erässä.

Illan huikein suomalaissuoritus tuli kuitenkin Ahon ketjutoveri Teuvo Teräväiseltä (3+1), joka viimeisteli viimeisessä erässä uransa ensimmäisen hattutempun NHL:ssä.

Teräväisen maalit siivittivät Carolinan lopulta 4-1 johtoon viimeisessä erässä ja lopulta Jeff Skinner viimeisteli lukemiksi 5-1.

Teräväinen on nyt kasannut tällä kaudella 16 ottelussa tehot 6+7=13. Aholla taas on kerättynä yhteensä 1+10=11 tehopistettä.

Dallasin riveissä pelaavan suomalaispuolustaja Esa Lindelin ilta oli synkkä, sillä miehelle merkattiin lopulta vain -3 teholukemat ottelusta.

Katso kaikki Teräväisen maalit alapuolelta:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WXC8CFLPtLI