Ilta, jolloin Miikka Kiprusoff päätyi joukkotappelun jälkeen ikimuistoiseen maalivahtien kaksintaisteluun

Miikka Kiprusoff on suomalainen jääkiekkomaalivahti, joka jätti upealla tavalla jälkensä maailman kovimpaan jääkiekkoliigaan uransa aikana.

Kipper muistetaan erityisesti upeista torjunnoista, mutta uran varrelle mahtui myös mielenkiintoisempia hetkiä, kuten tämä taistelu toisen maalivahdin kanssa…

Aktiiviuransa jo päättänyt 41-vuotias Miikka Kiprusoff on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista suomalaisista maalivahdeista, jotka ovat pelanneet NHL:n puolella.

Pitkän uransa aikana ”Kipper” edusti San Jose Sharksia sekä Calgary Flamesiä, jonka paidasta hänet muistetaan erityisen hyvin. Calgaryssä Kiprusoff on seuraikonin maineessa, eikä ihme, sillä miehen vuodet Flamesissa olivat komeaa katseltavaa.

Vaikka Kiprusoffin uralle mahtuukin roppakaupalla upeita torjuntoja ja ilmiömäisiä hetkiä, niin seassa on myös hämmentäviä tapahtumia, kuten tämä nyrkkeilymatsi Tomas Vokounin kanssa kesken ottelun kaudella 2003-2004.

Joukkomylly muuttui maalivahtien kamppailuksi

Keskialueella syntyneen nujakan jälkeen Kipper luisteli isännän elkein paikalle katsoakseen pääsisikö johonkin väliin mukaan, eikä Nahsvillen maalilla torjunut Vokoun katsonut tilannetta hyvällä.

Pienestä tönimisestä alkanut vääntö päättyi lopulta siihen, että kypärät ja hanskat lentävät ja käsissä on oikea vanhankoulukunnan maalivahtimylly.

Taistelun tuoksinassa molemmat heittelivät iskuja ja muu kärhämä heidän ympärillään rauhoittui hiljalleen, kun kaikki seurasivat Vokounin ja Kipperin vääntöä. Lopulta tuomarit päättivät koko taistelun, mutta kyse on siltikin yhdestä näyttävimmistä maalivahtien kamppailuista.

Ja kuten selostajakin toteaa:

– Ajattele nyt, kaksi eurooppalaista maalivahtia toistensa kimpussa! Tämä peli on todella muuttunut viime vuosina.

Kyse oli kuitenkin Kipperin kohdalla harvinaisesta tapauksesta, sillä mies ei uransa aikana tullut missään nimessä tunnetuksi tappelemisesta. Tässäkin matsissa monien mielestä Vokoun otti selvästi johtajan roolin ja Kipper jäi altavastaajaksi.

Vuotta myöhemmin Vokoun ihastutti suomalaisia SM-liigassa HIFK:n paidassa NHL:n sulkukaudella.

Voit katsoa videon tilanteesta tästä:

Kumpi sinun mielestäsi vei tämän myllyn? Pistä peukkua, jos sinunkin mielestäsi Kipper on yksi kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);