Hanskoille kyytiä: Jarkko Ruudun taidonnäyte siitä, kuinka tyrmätään suutaan soittava vastustaja kerralla!

Jarkko Ruutu on yksi niistä suomalaisista pelaajista, joista monilla on vahva mielipide. Pitkän ammatitlaisuransa aikana Ruutu kunnostautui agitaattorina ja tappelijana, jonka takia monet pitivät häntä yhtenä aikansa likaisimmista pelaajista NHL:ssä.

Samalla hän oli kuitenkin taitava pelaaja kiekon kanssa ja pystyi tekemään tuhojaan muutenkin kuin nyrkit tanassa.

Parhaiten Ruutu muistetaan NHL:n puolella kuitenkin juuri tappeluista ja kovista nyrkeistään.

Jarkko Ruutu on yksi viimeisistä suomalaisista NHL-pelaajista, jotka todella pelasivat kovaa.

Ruutu ei pelännyt ketään ja teki välillä kaikkensa voidakseen ärsyttää vastustajia mahdollisimman paljon päästäkseen heidän ihonsa alle.

Moderneista agitaattoreista poiketen Ruutu ei myöskään pelännyt pudottaa hanskojaan, kun tilanne niin vaati. Tästä johtuen hän kokosi ammattilaisuransa aikana myös komean saldon jäähy minuuteissa.

Vancouver Canucksin fanit muistelevat oman vuoden 1998 kesän varauksensa otteita peleissä kuitenkin varmasti lämmöllä. Ruutu oli pidetty pelaaja omien joukossa, mutta usein vihattu vastustajien silmissä.

Yksi ikimuistoisimmista Ruudun tappeluista, joka päättyi miehen osalta komeaan tyrmäykseen, käytiin keväällä 2002.

Vancouver Canucks oli vieraspelissä Montrealissa pelaamassa Canadiensia vastaan ja johti peliä jo maalein 3-1 toisen erän lopulla.

Tunteet kävivät kuumana ja pelin tultua vihellettyä poikki tv-kamerat kääntyivät yllättäen kuvaamaan keskiympyrää, jossa Canadiensin Crag Rivet oli päättänyt kaataa Canuckseja edustavan Ruudun.

Rivet otti tilanteessa tietoisen riskin, sillä Ruutu oli jo tuolloin vakiinnuttanut paikkansa kova nyrkkisenä eurooppalaispelaajana, joka ei pelännyt pudottaa hanskojaan. Yrityksenä olikin varmasti herätellä tappiolla olevan kotijoukkueen pelaajia pienellä kahakalla.

Ruudun ja Crivetin välinen kahakka ei kuitenkaan ehtinyt kestää kauaa, kun Jarkko Ruutu jo onnistui napauttamaan muutaman osuvan niitin suoraan Crivetin leukaperiin. Hetken kestäneen pystypainin jälkeen Crivet tipahti jään pintaan Ruudun yhä moukaroidessa tätä.

”Ensi kerran, kun Don Cherry koittaa väittää, että eurooppalaiset ovat pehmeitä, hänen kannattaisi katsoa tätä matsia ja Jarkko Ruutua”, selostajatkin hehkuttavat.

Ruutu pelasi otteillaan tiensä Canucks-fanien sydämiin ja miehestä on myös tehty oma kannatuslaulu! Heavy Erik -niminen artisti kirjoitti aikoinaan kappaleen ”Ruutu, Ruutu!” juuri Jarkko Ruudusta.

Katso video Ruudun tyrmäyksestä tästä:

Taattua Jarkko Ruutua jälleen kerran! Välillä on ihan mukava nähdä näitä vanhan koulukunnan matsejakin jääkiekossa. Laita peukkua, jos sinäkin olet samaa mieltä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);