Epäonnistunut suomalaisveskari sai uuden mahdollisuuden NHL:ssä

Todella heikon alkukauden pelannut maalivahti Antti Niemi saa jälleen uuden mahdollisuuden, kun Montreal Canadiens nappasi miehen waivers-listalta.

Niemi kiekkoili viimeiset kaudet Dallas Starsissa, jossa kahden suomalaismaalivahdin käyttäminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta, joten mies sai etsiä itselleen uuden seuran tälle kaudelle.

Moni odottikin jännityksellä, kun mestarijoukkue Pittsburgh Penguins nappasi Niemen joukkueeseensa kauden aluksi, mutta hyvin nopeasti kävi ilmi, ettei Niemen pelivire riittänyt joukkueelle.

Penguinsistä Niemi siirtyi jälleen waivers-listauksen kautta Florida Panthersiin, jossa miehen ura ei kääntynyt toivottuun nousuun. Pittsburghissa Niemen torjuntaprosentti oli 79.70 ja Panthersissa taas 87,2 kahden pelin jälkeen.

Florida asetti Niemen maanantai-iltana waivers-listalle, josta mikä tahansa joukkue saisi vapaasti hänet poimia.

Silloin tapahtuikin todellinen siirtopommi, kun kanadalainen suurseura Montreal Canadiens kaappasi Niemen riveihinsä.

Vaisun alkukauden pelannut Canadiens kärsii parhaillaan maalivahtipulasta, kun joukkueen selkeä ykkösvahti Carey Price on loukkaantuneena ja samoin kakkosvahtina toimiva Al Montoya.

Nyt Niemellä on edessään kolmas joukkue yhden kauden aikana ja monien mielestä myös viimeinen hetki todistaa, että hänestä on yhä pelaamaan NHL:ssä.

Epäonnistuessaan kolmannen kerran Niemi sinetöisi melko todennäköisesti kohtalonsa, eikä mikään joukkue enää haluaisi tarttua vuonna 2010 Stanley Cupin voittaneeseen suomalaisvahtiin.

Urallaan Niemi on edustanut San Jose Sharksia, Chicago Blackhawksia, Pittsburgh Penguinsia, Dallas Starsia sekä Florida Panthersia.

Tykkää Urheiluraamatusta, jos olet todellinen urheilufani!