Barkov nöyryytti Washingtonin supertähtiä: Ilmiömäinen esityö kavennusmaaliin

Florida Panthers kaatoi yön NHL-kierroksella Washington Capitalsin maalein 3-2.

Joukkueen kuumimpiin nimiin kuuluva Aleksander Barkov oli jälleen loistavalla pelipäällä ja alusti ilmiömäisellä tavalla joukkueensa 2-2 kavennusmaalin.

22-vuotias Aleksander Barkov on pyörinyt tällä kaudella jatkuvasti otsikoissa mitä upeampien peliotteidensa jälkeen.

Tänä yönä saatiin jälleen esimerkkejä siitä, mihin nuoren suomalaistähden kädet todella pystyvät, kun hän taisteli upealla tavalla esityön joukkueensa kavennusmaaliin.

Ottelun 3. erässä oli jäljellä enää neljä minuuttia, kun Barkov toi mukanaan kiekon hyökkäysalueelle Capitalsin päätyyn.

Tästä alkoikin melkoinen show, joka johti lopulta Panthersin 2-2 kavennusmaaliin

Ensin Barkov tönäisi pois hänen kimppuunsa tulleen Alenxander Ovechkinin, mitä voidaan jo pitää melkoisena temppuna. Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki.

Seuraavaksi Sasha veivasi John Carlsonille putket ja siirsi pelivälineen helposti maalille suoraan Nick Bjugstadille, joka ohjasi sen maaliin.

22-vuotias suomalaistähti siis niputti kertaheitolla ensin Ovechkinin ja heti perään Washingtonin tähtipuolustaja Carlsonin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vain 20 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Vincent Trocheck iski ylivoimalla Panthersin voittomaalin.

Joukkueensa parhaimmistoon koko kauden kuulunut Barkov on nyt iskenyt 57 ottelussa tehot 20+35=55. Hänen nimensä on viime viikkoina pyörinyt vakaasti mukana Selke Trophy -keskusteluissa.

Kyse on NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavasta palkinnosta.