41-vuotias TPS:n Liiga-tähti ripustaa luistimet naulaan – seuralta komea kunnianosoitus kapteenille

Viimeisimmät vuodet Liigassa TPS:ää edustanut Tomi Kallio on päättänyt uransa.

Asiasta kerrottiin torstaina seuran verkkosivuilla.

41-vuotias Tomi Kallio on millä tahansa mittarilla katsottuna Liiga-tasolla todellinen tähti ja seuraikoni, joka on ehtinyt pelata jo pitkän uran ammattitasolla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kallio ilmoitti torstaina TPS:n sivuilla, että miehen kiekkoura tulee nyt kuitenkin päätökseen. Ajatus oli kypsynyt jo kauden päättäneestä pronssiottelusta lähtien, jossa TPS hävisi Helsingin IFK:lle keväällä.

Pitkän uran tehnyt Kallio debytoi TPS:n paidassa jo kaudella 1995-1996 ja sen jälkeen hän on juhlinut seuran riveissä kahdesti Suomen mestaruutta. Matkan varrelle mahtuu myös muutaman vuoden reissu Pohjois-Amerikkaan, jolloin Kallio pääsi pelaamaan Atlanta Trashersin organisaatiossa.

Kallio on myös länsinaapurissamme pidetty nimi, sillä mies kiekkoili yli kymmenen kauden ajan Ruotsin pääsarjassa voittaen kahdesti mestaruuden Frölundan riveissä ja kerran Växjössä.

– Pronssiottelun jälkeen päätös lopettamisesta tuntui varmalta. Lopullisen päätöksen tekemisessä meni kuitenkin kuukausi. Nyt olen asian kanssa sinut. On oikea aika lopettaa, Kallio sanaili seuran tiedotteessa.

Kokenut hyökkääjä on tuttu näky myös A-maajoukkueesta, jossa hän on vetänyt ylleen Leijonat-paidan 167 kertaa.

– En kuvitellutkaan pelaavani näin pitkään ja näin hyvässä kunnossa. Kieltämättä olo on haikea, mutta syksyllä haikeus saattaa iskeä vielä kovemmin, Kallio pohtii.

Kallio piti kovaa tasoa yllä vielä vanhemmilla päivilläänkin, sillä päättyneellä kaudella hän iski 58 ottelussa TPS:n riveissä tehot 15+44=55.

Kättä lippaan! Arvostettava ja komea peliura tulee nyt päätökseen. Toivotaan kaikki yhdessä pelkkää hyvää Kallion tulevaisuudelle! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);