19-vuotias suomalaispuolustaja tekemässä hurjaa jälkeä: Nousi jo suomalaisten pistepörssin kärkeen!

Jääkiekon NHL:ssä viilettää tällä kaudella 42 suomalaispelaajaa ja joukosta löytyy myös yllätyksen tehneitä nuoria pelaajia.

Yksi heistä on Chicago Blackhawksista pelipaikan itselleen varmistanut 19-vuotias Henri Jokiharju.

19-vuotias Henri Jokiharju teki vakuuttavaa jälkeä Chicago Blackhawksin harjoitusleirillä ja onnistui heti varmistamaan itselleen paikan seuran NHL-kokoonpanosta.

Joukkueen valmentaja oli niin tyytyväinen nuoren suomalaistulokkaan esityksiin, että Jokiharju pääsi aloittamaan kautensa seuran ykköspakkiparista rinnallaan Norris-voittjaa Duncan Keith.

Ilmiömäinen alku

Oulusta kotoisin olevaa puolustaja ei ole tilanteesta säikähtänyt vaan nappasi jo lauantain ja sunnuntain välisenä yönä uransa ensimmäiset NHL-tehopisteet syötettyään kaksi maalia.

Sama meno jatkui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun Chicago kohtasi Toronto Maple Leafsin. Jokiharju syötti yön ottelussa joukkueensa maaleista kolme, kun Chicago lopulta kärsi tappion jatkoajalla maalein 6-7.

Kolmen syötön lisäksi taitava suomalaispuolustaja näytti osaamistaan hyökkäyspäässä koko illan ajan kirjauttaen itselleen viisi laukausta maalia kohden. Ottelun aikana hän myös taklasi kahdesti ja blokkasi kaksi laukausta.

Nyt kahdessa ottelussa keräämällään viidellä tehopisteellä (0+5=5) Jokiharju on noussut jo suomalaisten pistepörssin kärkeen.

Voit katsoa ottelun kohokohdat tästä:

Loistavaa Jokiharju! Pistä peukkua ja jaa tätä, jos sinäkin uskot nuorukaisen pystyvän lyömään itsensä heti läpi NHL:ssä! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);