Epäonnistunut Laukkanen murtui kyyneliin kisan jälkeen: Minulle saa olla vihainen

Suomen naisten ampumahiihdonviesti päättyi sensaatiomaisen alun jälkeen 15. sijaan.

Kisan puolivälissä Suomi piti vielä kärkipaikkaa, kun Kaisa Mäkäräinen nosti Suomen upealla ammunnalla ja hiihdolla ykkössijalle.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun vuoroon asteli todella heikot kisat kokonaisuudessaan hiihtänyt Mari Laukkanen

Mari Laukkanen oli ymmärrettävästi erittäin pettynyt naisten ampumahiihtoviestin maalialueella.

Laukkasen vuorolla Suomi putosi kärkisijalta aina 12. paikalle asti. Hänen ampumansa kaksi sakkokierrosta maksoivat lopulta koko joukkueelle paremman sijoituksen, sillä Mäkäräisen hiihdon jälkeen Suomi oli vielä vahvasti mukana mitalitaistossa.

Pyeongchangin olympialaiset ovat olleet todellinen rimanalitus Laukkaselle kokonaisuutena, sillä keskiviikkona hän hyytyi naisten parisprintillä, jossa heidän piti yhdessä Krista Pärmäkosken kanssa taistella mitaleista.

– Kyllä tässä aika isoja asioita käydään läpi. Minusta tuntuu, että tämä kaksiviikkoinen on ollut yksi uran vaikeimmista. Paljon haaveita ja työtä on kaatunut tähän, Laukkanen sanoi kyynelten läpi Yle Urheilulle.

– Minulle saa olla vihainen ja minun suorituksiin saa olla pettynyt. Se ei satuta minua, eikä se kaada minua. Eikä tämä varmaan minuun kaadu, mutta hirvittävän paljon haaveita on kaatunut.

Urheilijat eivät usein puhu häpeästä edes tappion hetkellä, mutta Laukkanen ei säästellyt sanoja itkiessään vuolaasti omaan tuloksiinsa pettyneenä.

– Häpeää ei urheilussa pidä tuntea, mutta sitä on tullut kannettavaksi. Se on aina ollut minun isoin mörkö. Kannan sitä paljon mukana, Laukkanen sanoi itkuisena.

Ikäviä epäonnistumisia Laukkaselta, mutta toivotaan kuitenkin jatkon kannalta kaikkea hyvää! Pistä peukkua ja lähetä tsempit Marille! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);