0,4 sekunnilla kullan menettänyt Kerttu Niskanen murtuneena: ”Tämä oli viimeinen tilaisuus”

Naisten perinteinen 10km oli upeaa suomalaisten näytöstä. Valitettavasti kirkkain mitali jäi kuitenkin vielä odottamaan, sillä hopeaa napannut Kerttu Niskanen hävisi voittaneelle Therese Johaugille vain muutamalla kymmenyksellä.

Naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailussa Pekingin olympialaisissa nähtiin huikea Suomalaisonnistuminen, kun Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät molemmat palkintopallille tuoden Suomeen sekä hopeaa että pronssia.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski hiihtivät Suomelle kaksi mitalia. Kuva: All Over Press

Niskasen hopeassa oli kuitenkin katkera sivumaku, sillä hän hävisi kullan vain 0,4 sekunnilla ensimmäiseksi tulleelle norjan Therese Johaugille. Hiihtäjän tunteet olivat selvästi yhä pinnassa kisan jälkeen, kun hän asteli Ylen haastatteluun.

– Noh… hyvältä tuntuu, mietteliäs Niskanen vastasi toimittajan uteluun.

– Tässä oli viimeinen tilaisuus tälle uralle ottaa se mitali. Olen ylpeä, että taistelin voitosta loppuun asti. Olen tosi tyytyväinen, selvästi liikuttunut Niskanen latoi haastattelussa.

”Jos puukkoa kääntää haavassa…”

33-vuotiaalla Niskasella on tähän mennessä ollut takanaan monta vaikeaa vuotta ja henkilökohtainen menestys kirkkaimpien mitalien merkeissä on vältellyt ikävällä tavalla.

Siksi tämä hopeinen mitali tuntui kuitenkin nyt pettymyksen jälkeen myös voitolta.

– Tosi iso merkitys. Minulla on ollut huonoa onnea. Aina ne on sitten kääntyneet neljänneksi sijaksi. Tänäänkin jos puukkoa kääntää haavassa, voitto oli otettavissa ja hävisin sen tosi vähällä, Niskanen saneli Ylen tv-haastattelussa.

Kerttu Niskanen nappasi upealla hiihdolla hopeaa naisten 10km perinteisellä. Kuva: All Over Press

Hän arvelee mitalin ratkenneen lopussa, jossa Johaug sai iskettyä vielä odotettua kovemman vaihteen silmään ja kuromaan kaulaa, vaikka Niskanen oli ollut tätä edellä väliaikapisteillä.

Niskanen on nyt voittanut urallaan kolme olympiahopeaa sekä kaksi MM-pronssia viesteistä sekä parisprintistä.