Leijonat taipui Kanadalle kiivaan taistelun päätteeksi: Tehottomuus koitui kohtaloksi puolivälierässä

Suomi kohtasi Kanadan Pyeongchangin olympialaisissa keskiviikkona. Tiukka ottelu oli ensimmäisessä erässä hyvin Suomen hallinnassa, mutta toisessa erässä myös Kanada tuli uudella ilmeellä mukaan otteluun.

Ottelun ratkaisua saatiin kuitenkin odottaa aina kolmanteen erään saakka.

Suomi taipui lopulta puolivälierässä Kanadalle maalein 0-1

Leijonat kärsi ikävän kolauksen keskiviikon puolivälierässä, kun Kanada jyräsi Suomen yli semifinaaleihin voittaen ottelun maalein 0-1.

Ottelu oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä, mutta Suomen peli näytti kuitenkin hyvältä ja ensimmäisessä erässä saatiin aikaan jo hienoja paikkoja.

Kanada vaihtoi maalivahtia toisen erän alussa, kun Veli-Matti Savinainen törmäsi Ben Scrivensiin, joka jäi jään pintaan haukkomaan happeaan.
Maalille asteli New York Islandersista tuttu Kevin Poulin, joka oli torjunut ennen Suomea vain yhden ottelun Etelä-Koreaa vastaan.

Erän lopulla Kanadan peli-ilme kirkastui ja paikoin Suomi vaikutti jo olevan purjeessa, mutta Mikko Koskinen Suomen maalilla piti kuitenkin Leijonat mukana pelissä.
Kolmanteen erään lähdettäessä vedot olivat Kanadalle 19-15, mutta tilanne oli yhä tasan 0-0.

3. erän alussa Kanada jatkoi kuitenkin kovalla paineella ja siirtyi erän ensimmäisellä minuutilla 1-0 johtoon Maxim Noreau’n maalilla.

Nopean maalin jälkeen kolmas erä oli kuitenkin selvästi jälleen parempaa kiekkoa Leijonilta, mutta kovasta yrityksestä huolimatta tulosta ei tullut.

Kovasta yrityksestä huolimatta Suomi ei saanut viimeisessä erässä iskettyä kiekkoa maaliin.

Viimeisellä minuutilla Suomi haki vielä kavennusta tyhjällä maalilla, mutta Kanadan puolustus pysyi lujana yhdessä maalilla olleen Poulinin kanssa.

Voitolla Kanada siirtyy jatkoon turnauksessa ja seuraavaksi se kohtaa semifinaalissa Ruotsi-Saksa ottelun voittajan.

Hieno peli tuloksesta huolimatta. Pistä peukkua, mikäli mielestäsi suomalaiset esiintyivät kiekkoturnauksessa edukseen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);