Leijonat kaatoi Saksan helposti: Nuori suomalaistähti väläytteli taitojaan upealla tavalla

Suomen olympiaturnaus käynnistyi upealla tavalla, kun leijonat kaatoi Saksan maalein 5-2 varhain torstaiaamuna.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo pelin kolmannella minuutilla, kun Sami Lepistö laukoi Suomen ylivoimalla 1-0 johtoon. Myöhemmin Saksa tasoitti, mutta SX Bernissä kiekkoile Mika Pyörälä iski lukemat 2-1:een.

Toisessa erässä alkoi tapahtua todenteolla, kun superlupaus Eeli Tolvanen katkaisi maalittoman putkensa. Hetkeä myöhemmin koko Suomen kiekkokansaa valinnallaan puhuttanut Lasse Kukkonen iski myös maalin.

Molemmilla pelaajilla oli takanaan pitkä kuivakausi, mutta nyt se katkesi upeassa paikassa.

Saksa kavensi peliä yhdellä maalilla vielä kolmannessa erässä, mutta hyvin nopeasti sen jälkeen Suomi pääsi iskemään viimeisen naulan arkkuun.

Superlupaus Eeli Tolvanen oli jälleen vauhdissa ja antoi häikäisevän syötön ylivoimalla Joonas Kemppaiselle, joka vuorostaan iski kiekon reppuun.

Suomi onnistui ottelussa tekemään viidellä ylivoimallaan kolme maalia, joten erikoistilanne pelaaminen vaikuttaisi olevan turnauksessa kohdallaan.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Norjan perjantaina kello 14.10.

Ensimmäinen tositesti on edessä sunnuntaina, kun Suomi kohtaa Ruotsin.